Prima pagină » Local » Numărul angajaților infectați cu coronavirus din centrele sociale DGASPC Iași s-a redus la jumătate în ultimele două săptămâni
Numărul angajaților infectați cu coronavirus din centrele sociale DGASPC Iași s-a redus la jumătate în ultimele două săptămâni

Numărul angajaților infectați cu coronavirus din centrele sociale DGASPC Iași s-a redus la jumătate în ultimele două săptămâni

23 dec. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

Aproximativ 27 de angajați ai DGASPC Iași s-au infectat cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni. Cel mai mare focar COVID-19 s-a înregistrat la Centrul de Servicii Sociale în Regim de Urgență Iași. Cei mai mulți dintre bolnavii COVID-19 ies din izolare după 14 zile, doar unii fiind reconfirmați pozitiv cu coronavirus

În jur de 27 de salariați ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 14 zile. Toți angajații infectați cu SARS-CoV-2 fac parte din centrele pentru adulți și pentru copii. Cel mai mare focar a fost depistat la Centrul de Servicii Sociale în Regim de Urgență Iași, unde s-au confirmat pozitiv cu noul coronavirus 10 salariați și 24 de beneficiari. Măsurile luate de reprezentanții DSP Iași au presupus izolarea în centru și a contacților direcți ai beneficiarilor.

În cazul acestui focar, numărul de infectări a crescut treptat. La început au fost depistați 7 salariați și 1 beneficiar. La retestare s-au mai confirmat pozitiv 3 salariați și 22 de beneficiari. Ultimul caz a fost înregistrat la centru pe 18 decembrie, când a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 un beneficiar. Dacă înainte cu două săptămâni circa 50 de angajați au fost infectați cu noul tip de virus, la ultimele raportări cifra a scăzut la jumătate. Cea mai dificilă perioadă în ceea ce privește cazurile de îmbolnăviri COVID-19 din centrele sociale din județul Iași a fost înregistrată în lunile octombrie – noiembrie.

Trei salariați și 31 de beneficiari izolați, după ce au fost confirmați pozitiv cu coronavirus

În cadrul centrelor sociale din cadrul DGASPC Iași sunt în momentul de față 4 angajați și 31 de beneficiari infectați cu noul coronavirus. Din Centrul de Servicii Sociale în Regim de Urgență Iași au mai rămas izolați la domicilu 2 angajați dintre cei 10, în timp ce 23 de beneficiari vor ieși din izolare astăzi, 23 decembrie 2020. Încă din primele luni de pandemie COVID-19 au fost confirmate cazuri, iar centrele au fost carantinate timp de două săptămâni odată cu promulgarea stării de urgență. Din luna aprilie, atât angajații, cât și beneficiarii au fost testați o dată la două săptămâni, dar de la jumătatea lunii octombrie orice salariat este testat pentru coronavirus o dată la 7 zile.

„Sunt la momentul actual 2 de salariați confirmați pozitiv cu coronavirus în Centrul de Servicii Sociale în Regim de Urgență Iași. Alți 2 sunt în Centrul de Servicii pentru Incluziune Socială, iar tot aici, 8 beneficiari sunt izolați într-o locație de tip familial. Cele mai mari focare au fost în lunile octombrie – noiembrie. Acum situația s-a mai liniștit”, au spus reprezentanții DGASPC Iași.

Contacții direcți ai beneficiarilor din Centrul de Servicii pentru Incluziune Socială au fost izolați

Personalul din centrele sociale ale DGASPC Iași, dar și beneficiarii care au stat în izolare timp de 14 zile după ce au fost confirmați pozitiv cu coronavirus nu mai sunt testați, conform legislației în vigoare pentru 90 de zile. În fiecare săptămână, ceilalți angajați sunt testați pentru COVID-19. Salariații care sunt confirmați pozitiv sunt izolați la domiciliu timp de două săptămâni, iar beneficiarii, în centrele din cadrul DGASPC Iași.

„Pe data de 18 decembrie au fost depistate ultimele focare din cadrul DGASPC Iași. Este vorba de Centrul de Servicii pentru Incluziune Socială 9 (8 beneficiari și 1 salariat). În acest caz, beneficiarii au fost izolați în centre. Salariatul a fost izolat la domiciliu. Contacții direcți ai beneficiarilor au fost izolați tot în centru. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul Centrului de Servicii Sociale în Regim de Urgență Iași. La ultima testare s-a mai confirmat un beneficiar. În cazul acestui focar, inițial au fost confirmați pozitiv 10 salariați și 23 de beneficiari. Măsurile au presupus izolarea în centru a beneficiarului și efectuarea dezinfecției spațiilor centrului”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *