Prima pagină » Actualitate » Număr record de refugiați în Polonia. Varșovia și Cracovia nu mai primesc refugiați
Număr record de refugiați în Polonia. Varșovia și Cracovia nu mai primesc refugiați

Număr record de refugiați în Polonia. Varșovia și Cracovia nu mai primesc refugiați

11 mart. 2022, 23:16,
BZI.ro, în Actualitate

Astăzi s-a înregistrat un număr record de refugiați ucraineni la Varșovia și Cracovia. Reprezentanții Guvernului au transmis că nu va exista niciun fel de mutare forțată, iar costurile de acceptare a refugiaților trebuie suportate de autoritățile locale.

În ultimele două săptămâni, în jur de 100 de mii de oameni au sosit la Cracovia. În paralel, un purtător de cuvânt al primăriei capitalei orașului polonez a declarat că aproape 200.000 de oameni au ajuns la Varșovia.

În aceste condiții, autoritățile locale se văd nevoite să nu mai accepte refugiați, din cauza faptului că nu mai au unde să-i cazeze. Informația a fost transmisă de publicația poloneză wprost.pl.

Autoritățile locale nu mai pot accepta refugiați

Situația din ambele orașe devine foarte dificilă. Unii dintre refugiați și-au găsit adăpost în apartamentele private ale rezidenților. O mare parte a mers la punctele de recepție. Alții însă campează în gări.

Oficialii autorităților locale din Varșovia și Cracovia recunosc că nu pot accepta mai mulți oameni.

„Nu suntem în stare să acceptăm mai mulți oameni, ca oraș. Este vorba despre muncă, locuri în școli și grădinițe, în serviciile biroului, de exemplu, ca clienți de asistență socială, cineva trebuie să le conducă. Simpla eliberare a unui număr  pentru fiecare dintre aceste persoane pare să fie practic imposibilă”, a declarat pentru Rzeczpospolita Monika Chylaszek, purtătoarea de cuvânt a primăriei  Cracoviei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *