Prima pagină » Economic Local » Număr record de locuri de muncă vacante în Iași! Persoanele cu studii medii au cele mai multe oferte de la angajatori
Număr record de locuri de muncă vacante în Iași! Persoanele cu studii medii au cele mai multe oferte de la angajatori

Număr record de locuri de muncă vacante în Iași! Persoanele cu studii medii au cele mai multe oferte de la angajatori

30 sept. 2023, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

Un număr record de locuri de muncă vacante în această perioadă în Iași. Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Iași a publicat o listă cu aproape 1.000 de posturi în diverse domenii de activitate. Cele mai multe oferte sunt pentru persoanele cu studii medii

Persoanele care vor să se angajeze în această perioadă au la dispoziție aproape 1.000 de posturi vacante. Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Iași a publicat ofertele de muncă ale angajatorilor din domenii precum construcțiile, serviciile, industria și confecțiile. Din numărul total, cele mai multe oferte de muncă sunt pentru persoanele cu studii medii. Acestea au la dispoziție 744 de posturi.

Astfel, în domeniul serviciilor sunt disponibile 427, jumătate din numărul total de locuri de muncă vacante din această perioadă, când în general sunt puține oferte de muncă. Ieșenii pot să-și găsească cu ușurință un loc de muncă în domeniul serviciilor, deoarece mai multe firme au diverse posturi disponibile. Astfel, AlpinPolaris SRL și Klinia Office SRL angajează agent de curățenie clădiri și mijloace de transport. Ștefan Security SRL caută agenți de securitate, iar Covisian România are nevoie de agent servicii client. Pentru aceste posturi studiile și experiența nu sunt necesare.

Un număr record de locuri de muncă vacante în Iași

Patronii hotelurilor și restaurantelor din Iași fac angajări în această perioadă, fiind disponibile 45 de posturi. Jascala Restaurant SRL și Gran Panino angajează ajutor de bucătar, dar și barman. Inproiect SRL, Motel Bucium și Hotel Orizont SRL caută cameristă pentru hotel. Less Com are nevoie de casieri, iar experiența necesară este de 3 luni pe piața muncii, cu studii generale. Patronii din domeniul HoReCa se tem că vor închide afacerile din cauza noilor modificări fiscale. Un alt domeniu unde sunt multe posturi disponibile este cel al construcțiilor. Patronii au la dispoziție 287 de posturi și caută atât persoane calificate, cât și necalificate. Astfel, Construcții Hidrotehnice SA Iași, Salubris SA angajează conducător auto transport rutier de mărfuri. AG Steel Buldin&Cladding caută constructor montator de structuri metalice, iar Calirom Energy Instal SRL și Invest Company SRL, electrician.

Se fac angajări în domeniul confecțiilor

Alte companii din Iași, cum sunt cele din confecții, fac angajări. În acest domeniu sunt disponibile 45 de posturi. Belum Dan SRL, California Camper Ace SRL, H. Bebe&Mommy SRL, Lear Corporation România, Katty Fashion SRL și Confecții Integrate Moldova SRL angajează confecționeri tricotaje după comandă. Ștefana SRL caută croitor-confecționer, după comandă. Patronii fabricii de confecții Delta Plan investesc sume importate într-un complex imobiliar.

Astfel, un număr record de locuri de muncă vacante în această perioadă, inclusiv în domeniul confecțiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024