Prima pagină » Culinar » Nuggets de pui, crocanți și gustoși. Rețeta simplă, pas cu pas

Nuggets de pui, crocanți și gustoși. Rețeta simplă, pas cu pas

22 ian. 2024, 14:46,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă o gustare rapidă, delicioasă și sățioasă, putem face niște nuggets de pui. Aceștia au o textură aparte, sunt aromați și merg de minune cu o garnitură cu cartofi sau cu o salată de legume și verdețuri proaspete. Iată rețeta simplă, pas cu pas.

Nuggets de pui, crocanți și gustoși

Când vine vorba de preparatele culinare cu carne de pui, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. O gustare gustoassă, sățiosă, crocantă și aromată este cea cu nuggets de pui. Pentru acest deliciu avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație și îndemânare.

Rețeta de nuggets de pui este simplă și poate fi adapată după gust și preferințe. La fel de bine putem face și un pui coquelet la cuptor, cu legume și verdețuri proaspete. Pentru iubitorii de preparate culinare ușoare, gustoase și sățioase, putem pregăti pentru cei dragi și un escalop de pui cu ciuperci. Acest deliciu rafinat va fi cu siguranță apreciat de toți cei de la masă. Escalopul de pui cu ciuperci este aromat, gustos și ideal de servit la ocaziile speciale. Acest preparat se face ușor, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de secretele din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Escalopul de pui este o mâncare sățioasă, sănătoasă și merge perfect cu o mămăliguță sau cu o pâine de casă pufoasă.

Delicioșii nuggets de pui merg serviți la orice masă și la orice ocazie alături de alte mâncăruri savuroase.

Rețeta cu care vei pregăti un deliciu culinar

Pentru câteva porții de nuggets de pui vom avea nevoie de 650 g de piept de pui dezosat, 1 ou, pesmet, cașcaval, jumătate de linguriță de boia dulce, pudră de usturoi, ulei, sare și piper.

Mai întâi vom pregăti pieptul de pui. Se porționeză carnea și se condimentează cu sare și piper. Într-un bol se bate spumă un ou, iar în alt bol se amestecă pesmetul cu parmezanul, pudra de usturoi și boiaua.

Se tăvălesc bucățile de pui în oul bătut apoi în amestecul de pesmet. Se procedează la fel cu toate bucățile de carne. După aceea se pune uleiul la încins într-o tigaie  și se prăjesc bucățile de pui pe toate părțile până când capătă o culoare aurie și o crustă gustoasă. Se scot nuggetsii pe prosoape de hârtie pentru a se scurge de ulei apoi se servesc cu sos de usturoi, cu o porție de cartofi prăjiți sau cu o salată de verdețuri și legume proaspete.

Rețeta de nuggets de pui este simplă, gustoasă și la îndemâna oricui. Cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare, la final vom obține o gustare savuroasă și pe placul tuturor celor de la masă. Pe lângă acest preparat cu carne de pui, putem face și niște șnițele pufoase cu pesmet. Pentru a oferi șnițelelor un plus de savoare putem adăuga câteva condimente inedite, iar pentru a obține la final niște șnițele fragede și pufoase, carnea de pui trebuie bătută ușor cu un ciocan pentru carne. Carnea de pui se taie fâșii potrivite, nici prea subțiri pentru a nu se usca, dar nici prea groase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`