Prima pagină » Culinar » Nuci umplute după rețeta tradițională a bunicii. Cum să pregătești un desert savuros pentru masa de Crăciun

Nuci umplute după rețeta tradițională a bunicii. Cum să pregătești un desert savuros pentru masa de Crăciun

22 dec. 2022, 14:00,
BZI.ro, în Culinar

Tot mai multe gospodine pregătesc la ceas de sărbătoare niște nuci umplute după rețeta tradițională a bunicii. Acestea sunt gustoase, aromate și amintesc de vremea copilăriei. Nucile umplute cu cremă de ciocolată sunt pe placul multora dintre noi și pot fi făcute ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un deliciu rafinat. Iată cum să pregătești un desert savuros pentru masa de Crăciun.

Nuci umplute după rețeta tradițională a bunicii

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la masa de Crăciun nu trebuie să lipsească niște nuci umplute după rețeta tradițională a bunicii. Acestea sunt gustoase, fragede și aromate, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final îi vom cuceri pe cei dragi cu un adevărat deliciu de casă.

Nucile umplute sunt ușor de făcut, iar dacă adăugăm câteva arome și ingrediente inedite, vom readuce la masă savoarea bucatelor din vremea copilăriei. Acest desert este ideal la masa de Crăciun alături de alte prăjituri gustoase și pufoase. De exemplu, pentru iubitorii de deserturi tradiționale ideală este o prăjitură cu dulceață de gutui. Aceasta are o aromă deosebită și un aspect pe măsură.

Dacă vrem să îi impresionăm pe musafiri cu un desert rafinat, spectaculos și savuros putem face o ruladă cu foi de napolitană și cremă de ciocolată. Această ruladă necesită mai mult timp de preparare, însă la final rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Nucile umplute cu cremă de ciocolată sau cu gem sunt ideale la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui desert tradițional aromat, fraged și gustos.

Cum să îi cucerești pe cei dragi cu un desert irezistibil

Dacă vrem să pregătim acasă niște nuci umplute după rețeta tradițională vom avea nevoie de 200 g de unt, 650 g de făină, 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 1 pliculeț de praf de copt și 100 g de zahăr vanilat, ingrediente foloste pentru prepararea aluatului. Pentru cremă vom folosi 200 g de aluat, 150 g de zahăr, 300 g de nucă mărunțită, o linguriță de esență de rom, o linguriță de cacao, 200 ml de lapte, 2-3 linguri de gem.

Mai întâi se pregătește aluatul pentru savuroasele nuci umplute. Se mixează untul cu zahărul până când se obține o compoziție cremoasă și fină. S e adaugă după aceea ouăle, apoi se încorporează treptat făina și praful de copt. Se începe frământarea aluatului până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Se formează o bilă mare de aluat și se lasă timp de câteva minute la crescut.

După aceea, se formează biluțe din aluatul fraged, apoi se unge forma de nuci cu ulei și se pun în forme biluțele de aluat. Se pune forma pe aragaz și se coc cojile de nucă pe ambele părți. Când sunt gata, cojile de nucă se desprind ușor de pe forma de copt. Ulterior vom pregăti crema pentru nuci. Într-un bol se pune restul de aluat rămas apoi se adaugă nuca măcinată împreună cu esența de rom, o linguriță de cacao, gemul și laptele călduț. Se amestecă foarte bine până când obținem o cremă fină.

Se umplu cojile cu cremă și se lipesc două câte două. Se îndepărtează excesul de cremă de pe margini și se procedează la fel până când nucile umplute sunt gata. La final se pudrează cu zahăr vanilat și se așază pe un platou. Cu siguranță vom obține un desert de casă delicios și adorat de toți cei de la masă.

Nucile umplute după rețeta tradițională sunt aromate, gustoase și ideale la mesele de sărbătoare. Acestea se fac foarte ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *