Prima pagină » Culinar » Nuci cu miere și cremă de cacao. Desertul copilăriei pregătit după rețeta bunicii

Nuci cu miere și cremă de cacao. Desertul copilăriei pregătit după rețeta bunicii

27 dec. 2023, 12:11,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să aducem la masă aromele din vremea copilăriei, putem pregăti niște nuci cu miere și cremă de cacao. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Nucile se fac cu un aluat cremos și copt în forma de nuci, iar pentru umplutură putem pregăti o cremă de ciocolată, o cremă de vanilie sau putem umple nucile cu dulceață de casă. Iată desertul copilăriei pregătit după rețeta bunicii.

Nuci cu miere și cremă de cacao

Când vine vorba de desertul de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete delicioase, rafinate și spectaculoase. Pe lângă prăjituri tradiționale precum Albă ca Zăpada, fagurii cu cremă sau prăjiturile cu mere și aluat răzuit, nucile de casă umplute sunt pe placul multora dintre noi și amintesc de rețetele bunicii, dar și de copilărie.

Nucile cu miere și cacao sunt fragede, aromate și merg de minune la mesele festive alături de alte deserturi irezistibile. Pentru nucile cu miere avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final vom obține un adevărat deliciu.

Nucile cu miere pot fi umplute cu diferite tipuri de cremă, în funcție de gust și de preferințe. Rețetele sunt diverse, delicioase și inedite. Nucile cu miere sunt ideale de pregătit și la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte delicii. Acest desert le va aminti celor de dragi de vremea copilăriei. Nucile pot fi ornate cu zahăr pudră vanilat pentru a le oferi un plus de savoare.

Rețeta bunicii pentru un desert aromat

Pentru delicioasele nuci cu miere și cremă de cacao vom avea nevoie de 150 g de unt, 2 ouă, 50 g de zahăr, 1 linguriță de praf de copt, 400 g de făină, 20 ml de ulei și 5 linguri de miere, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru cremă vom folosi 150 g de zahăr pudră, 150 g de unt, 100 g de ciocolată, 30 g de cacao, esență de rom și 60 g de nucă măcinată.

Se amestecă într-un bol toate ingredientele pentru aluat apoi se formează biluțe de aluat cremos și se întind în formele de nuci. Se coc nucile pe ambele părți apoi se vor umple cu cremă jumătățile de nucă și se vor lipi. Putem orna nucile cu fulgi de cocos și zahăr vanilat.

Nucile umplute cu miere și cremă de cacao sunt delicioase și ideale de servit la orice masă. Acest desert se face cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Pentru iubitorii de deserturi făcute ca în vremea de odinioară, putem pregăti și o prăjitură negresă cu glazură de ciocolată. La fel de bine putem face și o prăjitură Albă ca Zăpada cu foi fragede și cremă de lămâie. Acest desert cremos și aromat îi va cuceri pe toți cei de la masă. Nucile umplute sunt nelipsite de la masa de Crăciun sau de Revelion și arată spectaculos pe platouri festive cu prăjituri de casă gustoase, pufoase și cu un aspect deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *