Prima pagină » Sanatate » Nuca de cola: Un supliment pentru sporirea energiei și îmbunătățirea sănătății

Nuca de cola: Un supliment pentru sporirea energiei și îmbunătățirea sănătății

19 ian. 2022, 11:42,
în Sanatate

Nuca de cola este fructul copacului de cola veșnic verde, care este găsit în pădurea tropicală din Africa. În interiorul fructelor în formă de stea sunt cochilii albe, iar ele conțin semințe sau nuci de cola. Fiecare fruct conține între două și cinci nuci de cola. Având dimensiunea unei castane, acest fruct este dotat cu cafeină.

Nucile de cola au un gust amar dacă sunt mestecate proaspete. Când sunt uscate, gustul devine mai dulce, iar mirosul de nucșoară. Acest fruct este folosit local ca mijloc de schimb. Ele sunt, totodată, frecvent mestecate de muncitorii locali pentru a diminua senzațiile de foame și oboseală.

nuci de cola intr-un cos

Persoanele care știu că sunt alergice la nuci ar trebui să evite consumul nucilor de cola

De menționat faptul că persoanele care au insomnie, boli de inimă, diabet și un nivel ridicat de colesterol nu ar trebui să folosească nuca de cola.

Nuca de cola: Beneficiile pentru sănătate ale acestui fruct tropical

Beneficiile pentru sănătate ale nucilor de cola se aliniază cu cele ale cafelei. Poveștile despre avantajele sale au început de acum câteva sute de ani. Persoanele susțineau încă de atunci că nuca de cola îndulcește apa învechită, tratează oboseala și ușurează durerile cauzate de foame. Multe dintre aceste afirmații ar trebui considerate folclor până va fi dovedit altfel.

Câteva dintre beneficiile sale sunt stimularea metabolismului, intensificarea circulației, ajutorul pentru digestie și creșterea nivelului de energie.

De asemenea, s-a făcut referire la faptul că tratează infecțiile, bolile de piele, ulcere, dureri de dinți, boli intestinale și grețurile matinale. Deși nu au fost efectuate încă studii extinse, cercetările timpurii indică faptul că anumiți compuși din nuca de cola pot reduce riscul cancerului de prostată.

nuci de cola pe un fundal alb

S-a făcut referire la faptul că tratează infecțiile, bolile de piele, ulcere, dureri de dinți, boli intestinale și grețurile matinale

Această cercetare este încă în curs de dezbatere, însă se crede că fitoestrogenii – hormonii slabi care se găsesc în plante – pot ucide celulele canceroase. Deși se consideră că nucile de cola au multe beneficii pentru sănătate, încă există consecințe atunci când sunt consumate prea mult.

Nuca de cola: Ce efecte secundare are acest fruct vitalizant

Efectele secundare ale extractului de nuci cola sunt în paralel cu efectele unei doze comparabile de cafeină. Deși americanii au o istorie lungă în ceea ce privește consumarea acestui fruct fără efecte nocive ale sănătății, cu toții știm faptul că orice produs care conține cafeină are multe efecte asupra corpului, majoritatea nedorite, printre care amintim neliniștea, insomnia, amețeala, anxietatea și ritmul cardiac rapid sau anormal.

Referitor la riscurile pe care la poate prezenta, nucile de cola și produsele care conțin nucile de cola nu sunt potrivite pentru toată lumea. Persoanele care știu că sunt alergice la nuci ar trebui să evite consumul nucilor de cola. Printre reacțiile alergice, amintim urticaria, stomacul deranjat și dificultățile de respirație.

nuci de cola pe o creanga a copacului

Nucile de cola au un gust amar dacă sunt mestecate proaspete. Când sunt uscate, gustul devine mai dulce, iar mirosul de nucșoară

Oamenii care suferă de hipertensiune sunt sfătuiți de medicii specialiști să evite aceste nuci, având în vedere faptul că principala lor proprietate stimulantă crește presiunea sângelui. Acest fruct poate cauza tulburări de somn, tremurături și încetinește coagularea sângelui.

Pentru a crește nucile de cola, prima data trebuie să începi cu plantarea a câtorva nuci în containere. Când s-a terminat germinarea, răsadurile trebuie transplantate afară. Este foarte important să găsiți un loc de plantare în aer liber, cu un sol bogat și fertil și cu un drenaj excelent dacă încercați să creșteți planta în grădină. Dacă se întâmplă să locuiți pe coastă în condiții de pădure tropicală, ei bine, această creștere va funcționa în totalitate.

Floare de cola din copacul Cola Nitida

Nuca de cola este fructul copacului de cola veșnic verde, care este găsit în pădurea tropicală din Africa

De menționat faptul că un copac care conține nuci de cola poate crește până la 18 metri. Astfel, acest proiect poate încerca cu adevărat răbdarea unui grădinar, deoarece ar putea dura un deceniu până un copac de acest gen să crească nuci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *