Prima pagină » Stiri si curiozitati » Nuanțe de roșcat: Culoarea de păr inspirată din basme și povești

Nuanțe de roșcat: Culoarea de păr inspirată din basme și povești

07 mart. 2022, 12:44,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Nuanțele de roșcat sunt foarte diferite. Acestea pot fi deschise și închise, cu subton galben sau roșu, foarte strălucitoare sau moderate, dar care mereu arată spectaculos. De cele mai multe ori, culoarea roșcată este perfectă pentru pielea foarte deschisă și ochii expresivi. De asemenea, femeile cu părul roșcat nativ au de obicei pistrui, ce le completează perfect chipul. Mulți proprietari de pistrui roșii îi consideră un dezavantaj și în orice mod posibil încearcă să scape de ei, totuși, artiștii și fotografi văd o frumusețe naturală deosebită în pigmentarea strălucitoare a corpului.

Această frumusețe de culoare a părului se regăsește frecvent în basme, mituri și legende. Ea a inspirat multe generații, inchizitori și artiști, regi și cerșetori. Părul roșcat are o putere magică a focului, a soarelui și a leului. Toate nuanțele de roșu se armonizează minunat cu verdele, albastrul și maro și wenge. Culorile de bază ale pământului care dau naștere vieții și misterului. Aceste combinații trezesc fantezia, ducându-ne la zeitățile străvechi, precum sirenele, spiriduși, elfii, dragonii, vrăjitori și vrăjitoare. Aceste sentimente ne sunt transmise astăzi prin tablouri, fotografii puse în scenă, cântece, cărți, lucruri și bijuterii.

femeie cu parul roscat

Vopseaua de nuanțe de roșu este în intervalul de la 8 la 6 tonuri, adică o luminozitate medie

Nuanțe de roșcat: Cui i se potrivește culoarea focului

Nuanțele de păr roșu pot fi împărțite în două grupuri, naturale, cele care se găsesc în natură și culori artificiale, de obicei foarte luminoase și saturate. Desigur, toată lumea se străduiește pentru naturalețe, dar dacă există dorința de a ieși în evidență, atunci și opțiunile ultra-luminoase sunt foarte actuale.

Nuanțele de păr roșu aparțin tipurilor de culori precum „toamnă”, „primăvară”, „toamnă-vară”, „toamnă-primăvară” și „toamnă-iarnă”. Aceasta este o gamă largă de la galben miere cald până la nuanțe reci de roșu de caștan închis.

femeie cu parul roscat

Nuanțele de păr roșu aparțin tipurilor de culori precum „toamnă”, „primăvară”, „toamnă-vară”, „toamnă-primăvară” și „toamnă-iarnă”

În general, acum roșcat nu înseamnă doar roșu. De-a lungul timpului, această categorie a inclus toate nuanțele de portocaliu, maro cu impurități de roșu și portocaliu, cupru până la roșu aprins. Trebuie să știi că părul roșu pur nu există în natură. Toate numeroasele nuanțe roșii ale părului au devenit prototipurile vopselelor, care au ocupat un segment decent printre culorile populare pentru colorare.

Vopseaua de nuanțe de roșu este în intervalul de la 8 la 6 tonuri, adică o luminozitate medie. Dar în cadrul aceluiași ton, culoarea sa poate varia semnificativ. De exemplu, de la galben-roșu la maro-roșu. În general, vopseaua roșie poate fi împărțită în două tipuri. Aproape de o nuanță naturală și culoare sintetică, la fel ca și ciocolatiul. Deci, portocaliu aprins și roșu-portocaliu strălucitor este o culoare artificială, iar auriu-cupru sau galben-roșu este mai aproape de nuanțele naturale ale părului.

Sfaturi pentru a obține părul roșcat: Ce spun coloriștii

Dacă te inspiră imaginea roșie și te hotărăști să alegi o culoare de păr din această gamă, nu te grăbi să alergi la coafor. Această culoare de păr are nevoie de o nuanță specială a pielii pentru a obține armonia completă. Nici măcar fetele cu părul roșu inițial nu sunt potrivite pentru nicio nuanță a acestei palete.

femeie cu parul roscat

Nuanțele de păr roșu pot fi împărțite în două grupuri

Culoarea roșie aleasă incorect îți poate strica în mod semnificativ aspectul, și îți poate evidenția minusurile pielii, precum petele, adăugându-ți câțiva ani în plus. Cred că puțini oameni vor fi de acord cu un astfel de efect doar de dragul unei singure culori pe păr. Problema este că poți observa astfel de modificări abia după vopsire. Prin urmare, această culoare de păr trebuie planificată.

Deci, pentru „primăvară” sunt potrivite nuanțele de roșu deschis și galben-roșu. Pentru „primăvară-vară”, culorile auriu-cupru și maro-roșu. Pentru „vara”, indicate sunt tonurile de cupru și maro-cupru. Pentru „iarna” și „primăvară” strălucitoare foarte actuale sunt nuanțele de roșu strălucitor și roșu accentuat. Pentru „toamnă” pură este de preferat să optezi pentru galben-roșu, roșu strălucitor, cupru auriu, maro-roșu și cupru-maro.

Dacă nu cunoști nuanțele de roșcat care ți se potrivesc mai bine, poți utiliza diverse aplicații gratuite pentru selectarea coafurilor și a culorilor de păr. Este important ca fotografia să nu fie puternic distorsionată în culoare. Înainte de a aplica culoarea, poți crea o imagine care reflectă cumva influența acestei culori asupra aspectului tău.

femeie cu parul roscat

Această frumusețe de culoare a părului se regăsește frecvent în basme, mituri și legende

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *