Prima pagină » Stiri si curiozitati » Nuanțator păr blond: Trucuri din partea hair-style-iștilor pentru șamponul perfect

Nuanțator păr blond: Trucuri din partea hair-style-iștilor pentru șamponul perfect

15 nov. 2021, 13:43,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

După ce ai fost la salon și te-ai vopsit în nuanța de blond pe care o dorești este important să-ți achiziționezi un nuanțator pentru păr blond. Acesta te va ajuta să-ți întreții culoarea. Dacă nu folosești un șampon nuanțator riști ca după numai câteva spălări să pierzi blondul perfect cu care ai ieșit din salon. Este foarte important să alegi cu mare atenție nuanțatorul deoarece acesta îți poate afecta culoarea.

Dacă dintr-o culoare mai închisă a părului ai decis să te vopsești în blond trebuie să ții cont că achiziționarea unui șampon nuanțator este obligatoriu. Din moment ce dorești să-ți păstrezi blondul luminos și rece trebuie să folosești un nuanțator corect. Alegerea unui șampon potrivit nu este un proces ușor, trebuie să ții cont de anumite reguli.

femeie care aplica un nuantator pe parul umed

Hair-style-iștii spun că un nuanțator pentru păr nu trebuie să facă spumă

Cel mai potrivit nuanțator pentru păr blond: Sfaturile specialiștilor de care trebuie să ții cont

Există mai multe tipuri de nuanțatoare, acestea putând fi de culoare violet sau albastru. Nuanțatorul de păr violet ajută la diminuarea galbenului pui iar albastru reduce arămiul. Între cele două culori nu există o diferență radicală, ambele au un efect bun, care te vor ajuta.

Dacă dorești să obții culoarea perfectă poți să observi la lumina zilei dacă te aranjează o nuanță sau alta și ulterior să te decizi. De cele mai multe ori, părul blond natural decolorat va vira spre galben, iar părul închis decolorat va vira spre nuanțe arămii.

Specialiștii spun că prima regulă după care ar trebui să te conduci în alegerea unui nuanțator corect este culoarea. Aceasta face diferența dintre nuanța de blond. De asemenea, pentru a alege nuanțatorul potrivit trebuie să te conduci și după culoarea naturală. De cele mai multe ori aceasta poate influența nuanța blondului și poate stinge sau evidenția culoarea.

femeie care tine mainele in parul ei blond

Dacă nu folosești un șampon nuanțator riști ca după numai câteva spălări să pierzi nuanța de blond

Un șampon nuanțator pentru blond nu trebuie să facă spumă

Hair-style-iștii spun că un nuanțator pentru păr nu trebuie să facă spumă. De cele mai multe ori când folosim un șampon dorim să obținem spumă, așa practic funcționează un șampon. Șamponul nuanțator nu se aplică la fel ca și un șampon normal, acesta se aseamănă mai degrabă cu un balsam.

Pentru a reuși să aplici șamponul corect trebuie să-l întinzi foarte bine pe firul de păr ud. După ce ai întins o cantitate egală de produs pe toată lungimea părului trebuie să masezi pentru a te asigura că ajunge pe toate firele de păr. Ulterior, după ce ai masat foarte bine părul este nevoie să-l lași să acționeze între 1-5 minute. Timpul îl stabilești în funcție de cât de intens îți dorești să fie efectul șamponului.

Specialiștii recomandă să începi cu timpul minim, cu 1 minut. Astfel, vei observa cât de bine acționează și ce rezultat oferă nuanțatorul. De cele mai multe ori, șampoanele nuanțatoare pentru părul blond colorează prea intens părul. De asemenea, este important să nu amestecați niciodată șamponul nuanțator cu cel normal.

Un alt sfat oferit de către hair-style-iști este să aplici șamponul violet sau albastru ca pe o mască, astfel el va curăța firul de păr și îl va tonifia. Dacă încerci să spumezi nuanțatorul ca pe un șampon obișnuit acesta îți poate deteriora și usca firul de păr.

profilul unei femei tunsa scurt blonda

Există mai multe tipuri de nuanțatoare, acestea putând fi de culoare violet sau albastru

Nuanțatorul de păr blond nu trebuie folosit la fiecare spălare a părului

Chiar dacă nu spumezi șamponul nuanțator pentru părul blond, acesta oricum îți va usca părul, doar că nu-l va deteriora atât de tare. Șamponul nuanțator nu-ți va hrăni și umple firul de păr, nu acesta fiind scopul lui. Nu te aștepta că acesta îți va hidrata părul la fel ca un șampon destinat acestui obiectiv.

Astfel, pentru a menține strălucirea și aspectul sănătos al părului tău, este necesar să te înarmezi cu un șampon special pentru părul decolorat. Pe lângă cel nuanțator, pe care îl vei folosit o dată pe săptămână, trebuie să-ți achiziționezi și unul special pentru păr blond decolorat.

Cum poți să alternezi într-un mod corect aceste două produse? Recomandarea specialiștilor este 2 la 1. Adică aplici la două spălări diferite un șampon pentru păr decolorat hidratant, și la a treia spălare unul nuanțator. Această regulă se aplică persoanelor care își spală părul de două sau trei ori pe săptămână.

Un șampon nuanțator pentru păr blond nu poate fi amestecat cu unul normal, însă regula nu se aplică în cazul unui balsam pentru păr. Un truc recomandat de către specialiști este amestecul dintre nuanțator și balsamul clasic. Acesta se aplică în proporție de 50% balsam și 50% șampon nuanțator pentru 10-15 minute.

parul blond a unei femei

Pentru a menține strălucirea și aspectul sănătos al părului tău, este necesar să te înarmezi cu un șampon special pentru părul decolorat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *