Prima pagină » Titlurile zilei » Nu vă speriați, nu sunt filme de groază! Această ieșeancă reușește prin machiaj să dea viață personajelor din Naruto! – GALERIE FOTO/VIDEO

Nu vă speriați, nu sunt filme de groază! Această ieșeancă reușește prin machiaj să dea viață personajelor din Naruto! – GALERIE FOTO/VIDEO

04 iul. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

O tânără ieșeancă în vârstă de 21 de ani reușește să dea viață personajelor din Naruto, dar și altor personaje celebre din anime-urile japoneze. Cu ajutorul machiajului tip scenă, se transformă în altcineva, personajele din anime-urile japoneze reprezentând marea sa pasiune. Creativitatea este cea care „a salvat-o” din multe situații.

Munca sa este apreciată de internauții de pe TikTok, în ciuda persoanelor care la început îi criticau dur rezultatele.

Personajele celebre au un Dumnezeu

Ștefana Nistor este numele ieșencei care creează artă prin intermediul machiajului, principalul model fiind chiar ea. Tânăra face cosplay, o formă de artă performance escapistă apărută în Japonia, în care participanții se costumează în personaje din manga, anime, jocuri video sau cărți cu benzi desenate. Astfel, Ștefana se face imediat remarcată în mediul online, activitatea susținută de ea fiind inedită în Iași, dar și în România.

„Acum 2 ani, am început sa fac cosplay, fiind o provocare pentru mine. Văzusem un personaj greu de făcut și am spus să încerc, poate iese ceva. Aveam o trusă de machiaj și niște lentile ce se potriveau cu personajul. Peruca nu era aceeași culoare, dar am zis că editez eu pozele cumva. Așa că, după ce am realizat un machiaj pentru o fată ce trebuia să meargă la un eveniment și am văzut că rezultatul a fost de succes și că primesc multe încurajări, am prins curaj. Ulterior, mai multe persoane mi-au cerut să fac mai multe personaje din anime-ul «Naruto», pe care eu abia îl vizionasem și eram foarte impresionată de personaje. Am început să-mi pun în aplicare imaginația, am început să transform perucile împrumutate în mai multe nuanțe, pentru că nu-mi permiteam să cumpăr câte o perucă pentru fiecare personaj. De exemplu, am o perucă pe care am folosit-o la trei personaje.

Mă folosesc cel mai mult de machiaj, iar hainele sunt tot din garderoba mea. Am recreat prin hainele pe care le aveam eu outfit-urile personajelor, fără să cumpăr prea multe lucruri”, a spus Ștefana Nistor.

Treptat, ieșeanca a început să se bucure de admirația fanilor.

„Mai târziu, am început să mă implic și mai mult în cosplay-uri, am început să-mi cumpăr mai multe peruci și să mă desfășor și pe TikTok. Sunt inclusă în video-uri fanmade, am comentarii în care oamenii spun că nu pot să creadă că în România există așa ceva și că fac foarte bine acest lucru. Cel mai mare succes l-am avut cu un personaj la care am lucrat 3-4 ore. Cu edit, cu tot, fiecare cosplay poate dura în jur de 5 ore”, a declarat Ștefana Nistor.

Pasiunea a convins-o să nu renunțe

Deși rezultatele erau vizibile, nu toată lumea din preajma ieșencei a apreciat talentul și determinarea tinerei. În plus, fiecare personaj readus la viață înseamnă timp și bani.

„O perioadă de timp, nu m-qam mai ocupat de asta, aveam și licența, dar am primit și mult «hate», am fost descurajată. Cu toate acestea, persoane de la teatru mi-au spus să continui cu machiajul de scenă, pentru că am potențial. Am avut și dificultăți în realizarea outfit-urilor, de exemplu, un personaj purta o anumită pelerină cu un simbol, nu aveam de unde să îl iau, dura prea mult să comand stickerele respective, așa că le-am creat eu. Am luat o plasă de gunoi, am scos la imprimantă stickerul respectiv și am lipit stickerul pe plasa de gunoi.

Am fost chemată la un interviu pentru «The Mirror Academy», să povestesc cum creez personajele, cum le conturez și, pentru poze, modul în care le fac. Eu, când fac aceste poze, când fac totul, încerc să mă pun exact în pielea personajului, să transmit exact ce am simțit eu că a transmis acel personaj. Practic, gândesc celebrele personaje”, a menționat Ștefana Nistor, ieșeanca ce încearcă să dea viață personajelor din Naruto.

Comentarii
  • Fochistul de la centrala

    Domnule menajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
    Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea ca sunt vechi si stricate !!!

  • Foarte tare ce reușește să facă fata asta. Sunt fană animeuri

  • Multumesc mult! Va astept pe tiktok si pe instagram sub numele de stefanaanistor

  • Buna ștefana. Nu mai vii in under?

  • Cf? Te astept in under

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *