Prima pagină » Actualitate » Nu vă lăsați păcăliți! O reclamă agresivă care circulă pe Internet a băgat boala în bărbați. Ce spun medicii despre această escrocherie care se vinde pe bani grei – FOTO

Nu vă lăsați păcăliți! O reclamă agresivă care circulă pe Internet a băgat boala în bărbați. Ce spun medicii despre această escrocherie care se vinde pe bani grei – FOTO

04 feb. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Actualitate

Atenție! Reclama mincinoasă care păcălește mii de cumpărători. Un nou produs pentru impotență apărut pe piață ca supliment alimentar este o minciună grosolană. Totul a ajuns atât de departe încât producătorii s-au folosit de identitatea falsă a unui medic inexistent, pentru a face promovare online. Redactorii cotidianului „Bună Ziua Iași” au urmărit firul promovării acestui produs și au aflat detalii uluitoare. Iată până unde pot ajunge șarlatanii.

Produs promovat cu o identitate falsă!

Pe internet circulă promovarea produsului Xtrazex, un supliment alimentar care promite bărbaților potență maximă. Produsul este promovat cu o identitate falsă, de către un profesor doctor inexistent. Producătorii spun că Xtrazex este recunoscut de către dr. Dumitru Pușcariu, doctor în științe medicale, profesor șef al Catedrei de urologie a Universității de Medicină și Farmacie din Iași. Această persoană nu există în Iași și nici în România.

„Această persoană nu există la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, noi nu am auzit vreodată acest nume. Nu am auzit de un medic urolog prof. dr. Dumitru Pușcariu. În primul rând, când un pacient are probleme de impotență, acesta trebuie să meargă mai întâi de toate la un medic specialist, care îi va prescrie o rețetă, iar produsul se achiziționează de la farmacie. Pe piața farmaceutică sunt doar câteva produse atestate, unul dintre acestea fiind Viagra. Pe internet circulă așa-zisele reclame care nu au efect și sunt prezentate sub formă de suplimente alimentare. În România, reclamele la medicamente sunt interzise”, spune dr. Dragoș Radu Viorel, medic primar urolog la Spitalul Clinic „Dr. C.I Parhon” Iași.

Sute de lei pentru o minciună

Din cauza faptului că în România reclamele la medicamente sunt interzise, Xtrazex a fost prezentat sub formă de supliment alimentar. Reclama mincinoasă determină cumpărătorul să plătească sute de lei pentru a achiziționa produsul care îi promite potența. Văzând că produsul nu este foarte cerut, producătorii au decis să reducă prețul. Astfel, de la suma de achiziție inițială, de 559 lei, prețul a fost redus la 159 de lei.

„Pe prospect scrie că produsul conține extract de ginseng, o substanță care se găsește în coaja unui arbore de prin Africa, pe care o foloseau bărbații din triburi, dar și alte componente. Din ce am văzut, acest supliment alimentar, Xtrazex, ori nu are niciun efect, ori are un efect foarte mic. Recomandăm celor care se confruntă cu impotența să consulte un medic specialist înainte de a opta pentru un tratament și să evite achiziționarea suplimentelor alimentare care nu au niciun efect”, adaugă dr. Dragoș Radu Viorel.

Penibilitate dusă la extrem

Pentru a se asigura că produsul este credibil, producătorii au scris și review-uri produsului. De-a dreptul penibile, review-urile arată cam așa:

„Iubesc sexul! Recomand tuturor. Am 24 de ani, două locuri de muncă și îmi administrez propria afacere. Din cauza muncii intense, trebuie să mă și odihnesc bine. O mulțime de femei, petreceri, chefuri… îmi era tot mai greu să mă trezesc dimineața după o zi plină de muncă și alcoolul de la petrecerile de după. De aceea am comandat XTRAZEX, amplifică virilitatea și poate fi utilizat cu alcool. Acum, cei din grupul meu ma poreclesc «Raul the Rock»”, spune un așa numit Raul.

Mai comic decât atât este faptul că în stânga review-urilor apar și fotografiile celor care scriu, și toate sunt copiate de pe internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *