Prima pagină » Economic Local » Nu te-ai fi asteptat sa gasesti asa ceva in aceasta gara din Iasi. Calatorii au ramas impresionati – FOTO

Nu te-ai fi asteptat sa gasesti asa ceva in aceasta gara din Iasi. Calatorii au ramas impresionati – FOTO

17 sept. 2017, 21:08,
Cristian Hitruc, în Economic Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:621761;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Aceasta gara starneste invidia marilor statii de tren din Iasi@ Nu te-ai fi asteptat la asa ceva, avand in vedere zona in care se afla @ Calatorii care ajung aici raman placut surprinsi de ceea ce gasesc in aceasta gara @ Chiar daca se afla la marginea orasului, intr-o zona ocolita de majoritatea persoanelor, aspectul ei reuseste sa impresioneze @ Gara Socola este un model de urmat pentru marile gari din Iasi @ Ordinea si curatenia sunt lucruri pe care se pune mare accent

Cu toate ca se afla la marginea orasului, intr-o zona pe care multi o considera parasita, Gara Socola reuseste sa fie, din multe puncte de vedere, cea mai frumoasa statie de tren din Iasi. Chiar daca putini calatori urca sau coboara in aceasta statie, curatenia si ordinea ies imediat in evidenta.

La aceste capitole, Gara Socola depaseste cu usurinta Gara Iasi si Gara Nicolina. Chiar daca Gara Iasi este considerata o adevarata bijuterie arhitecturala, fiind inclusa in top 10 cele mai frumoase gari din tara si pe lista monumentelor istorice din judetul Iasi, curatenia din palatul proiectat de arhitectul austriac Wachter lasa de dorit.

Gara Socola, desi mica, este foarte cocheta si curata, acest lucru reusind sa ii impresioneze pe calatori. Cu toate ca multi ieseni au uitat de existenta ei, ea continua sa fie un punct important al traficului feroviar. Aceasta este gara care face legatura dintre Republica Moldova si Iasi, aici sosind garnitura de tren care circula pe ruta dinspre Chisinau, traseu inaugurat in luna septembrie a anului 2015. La doi ani de la inaugurarea primului traseu, care face legatura dintre cele doua orase, Gara Socola este un punct feroviar care arata ca isi respecta calatorii.

Pentru cei care ajung sau pleaca cu trenul din acest loc, Compania de Transport Public (C.T.P.) pune la dispozitie mijloace de transport in comun care fac legatura cu punctele importante ale Iasului. Autobuzul 51 circula de luni pana vineri, de la 10:40 pana la 16:10. Tot in Gara Socola functioneaza o statie de triaj cu 24 de linii, de grupa B, fiind una dintre cele mai mari astfel de statii din Romania, avand ca rol trierea vagoanelor spre destinatie.

Gara Socola este un reper important in istoria Iasului, fiind, in timpul Primului Razboi Mondial, centru tehnic al Armatei Ruse. Actualele cladiri existente in Gara Socola au fost construite in 1946, statia suferind schimbari radicale intre anii 1965 si 1975. In aceasta perioada, intreaga activitate de marfuri din Gara Iasi a fost mutata in Gara Socola. In prezent, acest loc este destinat in principal trenurilor de marfa, iar in cladirea garii se afla si un birou al Politiei Transporturi Feroviare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
04 iulie 2024
04 iulie 2024