Prima pagină » Titlurile zilei » Nu sunt imagini de la Cernobîl, dar par apocaliptice! Iată cum arată parcurile de joacă din Iași, locurile unde cei mici ar trebui să fie în siguranță – FOTO

Nu sunt imagini de la Cernobîl, dar par apocaliptice! Iată cum arată parcurile de joacă din Iași, locurile unde cei mici ar trebui să fie în siguranță – FOTO

21 nov. 2023, 02:00, 9 ,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Parcurile de joacă din Iași, locurile unde cei mici ar trebui să fie în siguranță, s-au transformat în locații desprinse din filmele de groază

În loc să fie spații de recreere și distracție pentru copii, frumos colorate și sigure, parcurile din Iași au ajuns adevărate pericole pentru cei care le folosesc. Locurile de joacă sunt din ce în ce mai nesigure pentru cei care le folosesc. Mai mult decât atât, acestea sunt desprinse parcă din filmele de groază, cu bănci ruginite, tobogane defecte și leagăne rupte. Administrația publică locală ar trebui să intervină de urgență și să le reabiliteze.

Parcurile de joacă din Iași au devenit un real pericol pentru cei mici

În ceea ce privește parcurile de joacă din Iași, acestea sunt într-o stare deplorabilă. Este și cazul celui de pe Aleea Rozelor, numărul 21. Ferit de ochii administrației publice locale, locul de joacă arată parcă desprins dintr-un film horror. Balansoarul este vechi, deteriorat și plin de rugină, iar decorul ce îl înfățișează pe Mickey Mouse le dă fiori copiilor.

„Doamne, dar parcul acesta e uitat de primărie. Nu a mai venit nimeni de ani de zile să facă ceva. Dar se poate vedea, nu îți trebuie o experiență să îți dai seama că pe aici nu a mai trecut nimeni. Arată înfricoșător, nu distractiv și colorat. Dar pe lângă asta e ruginit tot, uitați-vă la leagănul ăla, la un moment dat o să cadă. Eu prefer să o duc pe fetița mea în altă parte, de obicei o mai las când e cald în parcul din incinta grădiniței. Aici sub nicio formă. Dar nu e pus nimic pe jos, cum e în alte parcuri, aici e doar pietriș, atât”, a spus mama unei fetițe de 3 ani, care locuiește în zonă.

Locuitorii din zonă susțin faptul că locul de joacă nu a fost verificat de autoritățile locale de ani de zile, iar un incident se poate întâmpla oricând.

„Nici poarta nu mai este, nici panoul de informare. Au mai fost copii care s-au accidentat, dar asta este, nu avem ce face, suntem la mâna lor. Nu e normal, nicăieri în lume nu am văzut, și am tot umblat, parcuri atât de deplorabile cum sunt la noi. Totuși, vorbim de niște copii. Nu contest, sunt și persoane care vin și strică, trag de ele, dar și situația aceasta se poate rezolva cu un sistem de supraveghere. Soluții sunt, oameni care să le pună în practică nu avem și, bineînțeles, interes”, a transmis un bărbat care locuiește în zona parcului de pe Aleea Rozelor 21.

Tobogane deteriorate și leagăne în noroi, așa arată parcurile din Iași

Și parcurile de pe strada Decebal, numărul 9/13 și numărul 24 au fost uitate de ani de zile de Primăria Iași. Toboganele sunt deteriorate, îmbinările modulelor sunt crăpate, iar șuruburile ruginite. Mai mult decât atât, din cauza faptului că municipalitatea ieșeană nu s-a sinchisit să pună măcar pietriș sau chiar acea mochetă cauciucată, parcurile nu mai pot fi folosite de cei mici, fiind pline de noroi.

„Dacă ieri a nins, astăzi e mai cald, dar aici e plin de noroi, nu poți intra nici măcar să stai pe bancă. E și de râs, dar mai mult de plâns, ia uitați-vă la leagăne. Vă plac? Stai cu picioarele în baltă, în noroi. Cum să se poată juca copiii aici? Nu, nu a mai venit nimeni aici să verifice. Probabil, ei așteaptă invitații speciale, altfel nu înțeleg de ce nu intervin. Dar nu e singurul parc, doar alea care se văd de la stradă sunt ok, că na, se văd. Cele dintre blocuri nu mai contează pentru ei”, a spus un ieșean.

În același timp, Primăria Municipiului Iași a transmis faptul că cele 3 parcuri sunt în monitorizare.

„Toate cele 3 parcuri sunt în monitorizare permanentă din partea inspectorilor municipalității și se va interveni cu lucrări de reparații și întreținere unde se observa deficiente”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Se pare că monitorizarea nu există sau cel puțin nu a fost pusă în practică până acum. Parcurile de joacă din Iași care necesită intervenții sunt deschise și accesibile copiilor, iar un incident se poate întâmpla oricând. Amintim faptul că o nenorocire putea avea loc din cauza nepăsării administrației publice locale când, în cursul zilei de marți, 7 noiembrie 2023, un copil a fost luat cu targa după ce leagănul în care se afla s-a rupt.

Mai mult decât atât, după incident, Primăria Municipiului Iași a anunțat faptul că va verifica locurile de joacă de urgență, însă acest lucru nu pare să fie pus în practică din moment ce, după aproape 2 săptămâni, parcurile pentru copii care au nevoie de intervenții urgente încă sunt deschise.

Comentarii
  • Parcul de pe str Bistrița

    Parcul din fata blocurilor B12, B13, B14, B15 de pe str Bistrița, cartierul Alexandru cel Bun din municipiul Iași, seara de seara plin de golani și de derbedei care până după ora 12 noaptea urlă, răcnesc, rag (pardon de expresie, dar altfel nu se poate spune). Tot felul de colorați și ciori de prin Dalas aciuați pe la niște copchile din astea vampe de prin zonă, fumează, beau, umblă cu boxele de muzică țigănească după ei. Nu le poți spune nimic pt că sunt foarte agresivi. Cel puțin leagănele, balansoarele alea din parc le-au rupt cât le-au izbit cu o furie parcă oarbă, ieșită din comun. Acel cap a lui Miki Mause l-au rupt, îl trântesc seară de seară pe jos numai pt a face zgomot, pt a deranja. Veniți și discutați ziua cu oamenii din zonă, faceți ceva pt că nu se mai poate. Poliția nu face absolut nimic. De câteva ori i-a mai fugărit poliția locală. Lumea este total nemulțumită la adresa autorităților locale. Geamuri la mașini sparte, urlete noaptea, gemete, oameni amenințați, copii care nu mai pot merge în acel parc din cauza țiganilor și a derbedeilor. Chiar așa am ajuns? Ce ar trebui făcut? Să ne unim toți, să punem mâna într-o seară pe răngi și să le rupem capetele? Chiar așa am ajuns??? E doamne ferește ce s a ajuns aici! Veniți vă rugăm să verificați dacă nu credeți și să vorbiți cu oamenii de la blocuri, inclusiv de la G-uri. Unde este Poliția??? Ce face? Cu ce se ocupă???

  • Poliția locală unde este???
    Aaaaaa, politia locala dar absolut toată poliția locală este in fiecare zi,in fiecare dimineață ,in fata Spitalului Sfântul Spiridon,unde stau și pândesc și terorizează șoferii din alte județe care vin cu pacienți la spital,Parcarea este mica ,plina,nu face fata fluxului de mașini din toată Moldova.
    Polițiștii locali în frunte cu doamna roșcată,tunsa scurt ,plina de aur,scrutează cu privirea toți amărâții ,cărora le da nu un sfat,o coordonare,direct amenda,să o vedeți în ce hal vorbește cu oamenii,cum se simte ea un adevărat ofițer SS ,nicio autoritate doar golaneala.
    Dar nu deranjați poliția locală, lăsații in ale lor,la anul Chirica va avea o surpriză,votul va fi și în funcție de percepția noastră cu prima trafic, poliția locală,parcurile de joaca,trotuarele și străzile asfaltate în bătaie de joc,noile trotuare și borduri sunt puse precum piesele de lego de copii,nu sunt închegate,așezate,cimentate,e jale.

  • Bucurativa de ele cit mai puteti !, acum ca iati adus aminte lu chichi de locul ala ideal poate va treziti si acolo cu un modern si frumos bloc cu 10 etaje

  • Bine ca la Sfânta paraschiva vezi sute și sute de jandarmi politisti si polițiști locali înșirați pe zeci de străzi care păzesc pupatorii de moaște, da pentru siguranța noastră nu se găsesc!

  • Acel parc insalubru trebuie dezafectat si construit un bloc modern de 100 de etaje. O zonă asa frumoasa si aproape de centru nu trebuie ocolită. Gata cu blocurile comuniste si urâte din Iași, e timpul de o schimbare. Sa vină un arhitect capabil din Asia sa facă un bloc fain care sa schimbe total acea zonă. Dacă nu le convine la locatarii din zonă, pot sa se intoarcă in județele lor de baștină( Vaslui,ValeaLupului,Botosani,Grajduri…toate județe cu o economie infloritoare)😆😁

  • Dar până să ajungă la ele nu au loc de mașinile parcate pe trotuare .

  • Mai bine le-ar face parcări parcurile astea de prin cartiere. Rar vezi copii. Mai mult golani și drogați. Iar poliție, deloc.

  • Tigani 🤢🤢🤢 cancerul României

    Cand vreodata au fost pedepsiti tiganii? Astia fac orice vor. Mie mi-e frica de ei. Stau tot timpul cu teama in statia din Piata Unirii. Vin tigancile borâte si te obliga sa accepti sa iti ghiceasca in palma. Pe colega mea au tras-o de par! Tre sa fugi de ei, daca stai, incep sa puna mana pe tine. Sunt incredibil de agresivi si nimeni nu zice nimic!!

    De ce naiba exista specimenele astea care nu contribuie cu absolut nimic la bunastarea unei societati??

  • Locurile de joaca (parcurile sunt altceva) sunt un loc in care derbedeii se aduna la orice ora sa bea alcool, sa fumeze diverse si sa urle. Copii nu vezi. Nici organele de ordine. Acesti golani distrug locurile de joaca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024