Prima pagină » Local » Nu sunt destule locuri de parcare la Aeroportul Internațional Iași! Ce soluții ia în calcul Romeo Vatră

Nu sunt destule locuri de parcare la Aeroportul Internațional Iași! Ce soluții ia în calcul Romeo Vatră

29 apr. 2022, 02:02, 4 ,
Andreea Andrei în Local

La Aeroportul Internațional Iași nu sunt destule locuri de parcare, iar Romeo Vatră îndeamnă persoanele să vină la aerogară cu transportul în comun sau cu firmele de transport persoane. Se caută soluții pe termen lung

Aeroportul Internațional Iași trece printr-un proces amplu de dezvoltare. Directorul general Romeo Vatră este foarte activ în relația cu publicul, dorind să înțeleagă nevoile celor care trec pe la aerogară.

Ultima problemă sesizată chiar de director este aceea că nu sunt destule locuri de parcare, în seara zilei de 27 aprilie fiind nevoit să blocheze accesul în parcare.

terminalul 3 de la Aeroportul Internațional Iași

Aeroportul din Iași este într-un proces de dezvoltare amplu

Nu sunt destule locuri de parcare. Ce soluții ia în calcul conducerea aeroportului

 doua avioane si mai multe persoane care se imbarca

Traficul persoanelor de la aeroport a crescut datorită curselor care s-au mutat de la Chiținău la Iași

Directorul aeroportului a luat ca primă măsură pentru a remedia situația parcărilor, un apel către vizitatorii aerogării. Acesta solicită celor care au zboruri de la Aeroportul Internațional Iași să evite deplasarea cu mașinile personale, dacă acest lucru este posibil. Propune ca metodă alternativă autobuzul 50 și firmele de taxi sau ridesharing.

De asemenea Romeo Vatră menționează că dorește să găsească soluții pe termen lung și că extinderea parcării va fi făcută, o dată cu construcția Terminalului 4.

“În aceste zile, ne confruntăm cu o lipsă acută a locurilor de parcare la aeroport. Avem aproximativ 350 locuri de parcare, care nu se pot lungi, înmulți sau îndesi. În ultimele zile, la ore de vârf, am fost nevoiți să blocăm accesul în parcare. Recomandarea noastră, pentru ieșenii care vor să călătorească cu avionul, este să vina la aeroport cu taxi, ride sharing sau cu autobuzul 50. Înțelegem disconfortul creat celor care nu găsesc locuri de parcare, din acest motiv, pentru a ameliora situația, de mâine, vom oferi celor care lucrează la aeroport  alternative de parcare în alte zone din aeroport, cu scopul de a elibera locuri de parcare pentru pasageri. În martie, am avut 120.000 de pasageri, în aprilie, ne așteptam să atingem un trafic de 140.000 pasageri. Suntem în căutarea unor soluții permanente, fiind conștienți de stringenta și urgența impusă de aceasta situație, mulțumind, în același timp, pentru înțelegere și răbdare. Extinderea parcării este o prioritate pentru noi, ce vă fi rezolvată odată cu dezvoltarea noului terminal”, transmite Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internațional Iași.

aeroportul international iasi

Aeroportul Internațional Iași va avea un nou terminal

Dezvoltarea Aeroportului Iași are loc în pas alert

avioane parcate pe pista

Vara anului 2022 vine cu noi destinații de vacanță la Aeroportul Iași

De la începutul anului 2022, se pot observa lucrurile bune care se petrec la Aeroportul Iași. Creșterea numărului de persoane care tranzitează aerogara din Iași a crescut cu peste 100% față de anul trecut.

În luna aprilie, directorul se așteaptă la un tranzit de 140.000 de persoane.

Printre pașii importanți în dezvoltarea aerogării se numără adăugarea de noi destinații constant, mizând în timpul verii pe destinațiile favorite ale ieșenilor pentru vacanța de vară.

Totodată la aeroportul ieșean au fost transferate mare parte din cursele care nu mai pot fi practicate din pricina războiului din Ucraina și a deciziei de a se închide spațiul aerian a Republicii Moldova.

Directorul instituției are în vedere soluțiile rapide care ar putea remedia situația, dar ia în calcul și soluții permanente pentru că, până la construirea noului terminal și implicit extinderea parcării, nu sunt destule locuri de parcare în raport cu traficul curent de persoane.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Wei nebunilor taiati padurea ce dracu faceti niste locuri de parcare ce naiba ,parcari de alea subterane sau supraetajate nu va ti gandit sau e mai pe plus asta cu taiatul padurii luati reteta de la maricel paun tomesti taiat padurea bagat piatra (oarecum tasată) intre timp ce sa vezi padurea plecata ,piatra stim unde e la vale ,asfaltul s a inmuiat total deci TAIATI PADUREA solutii de …..

  • Locuri pt masini electrice nu faceti? Racniti peste tot ca poluare la iasi, jafuri de masini la iasi, dar ce faceti ca sa motivati soferii sa renunte la masini poluatoare? Cu cate un loc prin parcarile din centru pt masini electrice? Halal!

  • Angajatii aeroportului, in frunte cu Vatra, merg la serviciu cu autobuzul 50, asa cum ar trebui? Sau doar dau sfaturi altora de la volanul masinilor pe care le „planteaza” gratis in parcarea publica?

  • La aeropurtat va avea un nou angajat de la sri …un pensionar special cu pensie de vreo 7000 ron ,,,,,cu mult bun simt inainte.Te mira faptul ca uni nu au locuri de munca iar PUTORILE SPECIALE mananca cozonac.SA VA RAMANA IN GAT NESIMTITILOR E VORBA DE BUN SIMT…..AL NAIBI NU GASESTI UNUL LA SAPA …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024