Prima pagină » Actualitate » Nu se liniștesc până ce nu o pățesc! Sute de ieșeni, „pedepsiți” că nu au respectat perioada de autoizolare
Nu se liniștesc până ce nu o pățesc! Sute de ieșeni,

Nu se liniștesc până ce nu o pățesc! Sute de ieșeni, „pedepsiți” că nu au respectat perioada de autoizolare

23 apr. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Actualitate

Jumătate din ieșenii verificați dacă au respectat regulile de autoizolare au călcat strâmb. Autoritățile locale i-au prins părăsind domiciliul și s-au ales cu amenzi usturătoare. Dacă până acum regulile impuse prin ordonanța Militară nu erau luate în serios, iată că acum ieșenii vor fi nevoiți să fie responsabili cu atât mai mult cu cât amenzile cresc. „Structurile IPJ, IJJ si Poliție Locală au efectuat un număr de 617 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanțelor Militare, au fost aplicate 305 sancțiuni contravenționale în valoare de 687.318 lei”, au specificat reprezentanții DSP Iași.

Reamintim faptul că persoanele care sunt obligate să intre în autoizolare sunt cele care au intrat în contact direct cu un pacient depistat pozitiv cu coronavirus. Până la testare, aceste persoane sunt considerate suspecți. Totodată, de testare beneficiază doar cei care prezintă simptome. După cele 14 zile de autoizolare, cu acordul autorităților, acestea pot părăsi domiciliul și doar pentru situații urgente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`