Prima pagină » Local » ”Nu s-au tăiat pensiile pentru cei mai speciali dintre speciali/ Populism deșănțat, forme golite de conținut”, susține George Simion, președintele AUR

”Nu s-au tăiat pensiile pentru cei mai speciali dintre speciali/ Populism deșănțat, forme golite de conținut”, susține George Simion, președintele AUR

30 iun. 2023, 08:39, 9 ,
în Local

Preşedintele AUR, George Simion, a criticat miercuri proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat din cauza excepţiilor care au fost introduse, dar şi legea pensiilor speciale, afirmând că aceste acte normative sunt doar „populism deşănţat, forme golite de conţinut, afectând căţeii şi nu dulăii”.

„Denunţăm aceste legi care au trecut într-un mod deşănţat, golite de conţinut, afectând căţeii şi nu dulăii, cum am auzit în plenul Camerei Deputaţilor. Astăzi, în Camera Deputaţilor, au fost consideraţi din nou speciali cei de la ANCOM, cei de la ANRE, cei de la BNR şi bineînţeles primarii, miniştrii, secretarii de stat, parlamentarii. Toate aceste categorii au voie să cumuleze pensia cu salariul, sub pretextul fals că li s-ar încălca dreptul de a alege şi de a fi ales. Nu, doar vor fi lipsiţi de remuneraţia financiară. Aşa că noi nu putem fi de acord cu această formă golită de conţinut a legilor, aşa cum s-a întâmplat şi cu pensiile speciale, care nu vor afecta pe motiv de neconstituţionalitate parlamentarii. Este doar populism deşănţat, minciuni, spre a-i convinge pe români că, vezi Doamne, s-au tăiat pensiile speciale. Nu s-au tăiat pensiile pentru cei mai speciali dintre speciali”, a precizat Simion la o conferinţă de presă.

Care este dezamăgirea lui George Simion

Preşedintele AUR se declară nemulţumit de clasa politică care a condus România post-decembristă şi susţine că e nevoie de o schimbare.

„La 18 ani, am votat cu Traian Băsescu. În 2019 mi-am anulat votul, în 2014 nu m-am dus la vot. Am fost surpriza alegerilor din 2020. În 1996, am tras de bunicul meu să voteze cu CDR şi pe Emil Constantinescu. A fost prima mea dezamăgire. Românii sunt dezamăgiţi pentru că au încercat diferite schimbări. Au condus PSD cu PNL în toţi aceşti 33 de ani. Românii vor o schimbare democratică a modului cum e condusă România”, a spus George Simion.

Comentarii
  • Ba rusnache, când protestezi la Ambasada Rusiei împotriva furtului de aur românesc de către ruși?

    Sau nu musti mana stăpânului (Rusia) nu?

  • Cum au votat ei asa vor vota si pensionarii la toate alegerile care vor veni.

  • Liberalul sulii

    Tartuffe aici era vorba de pensii ce treaba are cu Rusia. Ești penibil pe bune.

  • vino tu si rezolva specialele ,aici e problema grea de 20 de ani trebuie o nucleara altfel nu scapam .

  • @liberalul

    E vorba de caracterul omului… Simion e doar un politician ce isi câștigă traiul de pe urma celor care plătesc taxe … salariu + închiriere apartament in București + deplasări.

    E genul de om care critica orice, daca ii aduce capital electoral… dar în spate profita de tot ce îi oferă statul român … fara nerușinare… că doar e dreptul lui, nu?

    Nu va face nimic Simion cu pensiile speciale … chiar daca l-ar vota unii. El e bun pe stadion … că șef de galerie … sau scandalagiu de serviciu.

    El nu are capacitatea să vina cu idei economice etc
    … daca i-ai urmări discursurile din campanie … îl tot auzi începând cu aceeași placa … „Oamenii mei de aur”.

  • Maria ta, dar dv nu TOT POPULISME scoateti din gura? E usor de spus din gura, pana ajungi la ciolan. Apoi … ce spun stapanii, de buna stare.

  • Se pare ca tu faci exact acelasi lucru pe care l-au facut cei care te-au dezamagit, cum singur spui. Promiti ceva, pentru care stii ca nu poti fi tras la raspundere. Oamenii s-au saturat de dezamagiri, exact ca tine. Nu esti cu nimic diferit, latri mult doar ca sa ajungi la os.

  • PENSIONARUL DE LA STAT

    ati distrus cuvantul,, pensionar ,, si sensul cuvantului pensionar ,, DA TE POTI PENSIONA LA O VARSTA DE LA STAT ,,DAR DACA VREI SA MUNCESTI PANA LA 90 DE ANI MERGI IN PRIVAT ,NU POTI AVEA SI PENSIE DE LA STAT SI SA MUNCESTI TOT LA STAT FRATE IN ACELASI TIMP ,ESTE UN PARADOX ,,CARE NUMAI IN ROMANIA EXISTA !!

  • NU VOTATI PSD!!!!!!!!!!!!!!!!!! NU VOTATI PNL!!!!!!

    NU VOTATI PSD!!!!!!!!!!!!!!!!!! NU VOTATI PNL!!!!!! !!!!!!!!! pnl+ psd AU DISTRUS ROMANIA SI ROMANII!!!!!!!!!! SARACIE, MIZERIE, MINCIUNA, NE OCUPA UNGURII SI ACUS NE DAU AFARA DIN TARA NOASTRA DAR PE TRADATORII DE LA GUVERNARE NU-I INTERESEAZA DECAT AVERILEEEEEEEEEE PE BANII NOSTRI. O SCHIMBARE RADICALA TREBUIE URGENT PANA IN 2024 ESTE PREA MULT. PARCA VAD CA O ROMANIE INTREAGA VA IESI IN STRADA FURIOASA SI NU VA PUTEA FI OPRITA DE NIMENI SI NIMIC. Toata Romania clocoteste dar pe guvernanti nu-i intereseaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *