Prima pagină » Local » Nu s-au înregistrat contestaţii la licitaţia pentru proiectarea tronsonului A8 Iaşi – Tg Neamţ. Când ar putea începe lucrările
Nu s-au înregistrat contestaţii la licitaţia pentru proiectarea tronsonului A8 Iaşi - Tg Neamţ. Când ar putea începe lucrările

Nu s-au înregistrat contestaţii la licitaţia pentru proiectarea tronsonului A8 Iaşi – Tg Neamţ. Când ar putea începe lucrările

31 mart. 2021, 15:40,
în Local

După trecerea termenelor legale nu au fost depuse contestaţii legate de câștigătorul desemnat de CNAIR pentru completare S.F. și proiectare tronson A8 – “Autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi – Ungheni”. Prin urmare, ofertantul desemnat câștigător, SC CONSITRANS S.R.L., poate semna contractul de prestări servicii cu beneficiarul.

Valoarea contractului este de 58.830.448,35 Lei fără TVA iar durata de realizare a serviciilor de proiectare este după cum urmează:

– 12 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate;
– 5 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) şi obţinerea Autorizaţiei de Construire;
– 5 luni pentru realizarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE).

Consitrans a prins contractul de licitație pentru proiectarea Autostrăzii A8

Deși inițial s-a zvonit că alegerea câștigătorului licitației pentru proiectarea Autostrăzii A8 Iași-Tg. Neamț va fi din nou amânat, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a stabilit câștigătorul. Acesta este firma Consitrans.

În ziua de 19.03.2021 s-a finalizat procesul de evaluare si s-a emis comunicarea rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect “Completare/Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate, si elaborare P.A.C., P.A.D. si P.T.E. pentru obiectivul “Autostrada Targu-Neamt – Iasi- Ungheni””.

Ofertantul desemnat câștigător este SC CONSITRANS S.R.L., cu preţul de 58.830.448,35 Lei fără TVA si un punctaj total de 96,00 de puncte, din care 40,00 de puncte pentru componenta financiara si 56,00 de puncte pentru componenta tehnică.

Autostrada „Unirii” A8 Tg. Mureș (Ungheni) – Tg. Neamț (Moțca)

În 2021 proiectul ar trebui finalizat, iar ministrul Cătălin Drulă anunța recent într-un interviu pentru HotNews.ro că își dorește scoaterea la licitația de execuție până la final de an a capetelor autostrăzii – Tg. Mureș – Miercurea Nirajului (23km) și Tg. Neamț – Moțca/DN2 (24 km) – două proiecte pe care de asemenea le-ar vrea incluse spre finanțare din planul național de reziliență (PNRR).

Lungime: 211 km
Stadiu: realizare Studiu de Fezabilitate, inclusiv studiu geotehnic
Proiectant: INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL SĂ
Valoare contract: 17.6 mil lei (fără TVA)
Contract semnat în: 28 mai 2019
Termen finalizare revizuire SF: Q3-Q4 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *