Prima pagină » Local » Nu mai sunt locuri la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași pentru pacienţii Covid-19. Ambulanțele cu persoane infectate stau la poartă – FOTO

Nu mai sunt locuri la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași pentru pacienţii Covid-19. Ambulanțele cu persoane infectate stau la poartă – FOTO

01 oct. 2021, 12:39,
BZI.ro, în Local

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, a transmis faptul că s-a atins capacitatea maximă pentru pacienții infectaţi cu virusul Covid-19.

Mai multe ambulanţe cu pacienți pozitivi sunt în curtea Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. Niciun spital nu-i poate prelua.

„Avem nevoie azi de suportul Spitalului Militar și creșterea capacității la celelalte unităţile medicale. Apeluri de acasă continua să vină în dispecerat. Vom mai prelua în UPU 3-4 pacienți gravi”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, a afirmat că în această perioadă, cea mai eficientă armă în lupta împotriva pandemiei este vaccinarea.

„Singura metodă eficientă de luptă împotriva aceste pandemii este cea de vaccinare, nu de a găsi din nou mai multe şi mai multe paturi de Terapie Intensivă!”, a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *