Breaking News
@ De ce credeţi că ataca Marius Bodea în fiecare săptămână doar temele de urbanism? @ Dintr-un singur motiv: pentru că de aici spera să obţină sume foarte mari de bani @ Toţi ieşenii trebuie să înţeleagă că dezvoltarea Iaşului sta în mâinile dezvoltatorilor imobiliari şi a investitorilor străini @ Interesele PNL sunt să ia bani de la dezvoltatori ori să le ia Relu Fenechiu proiectele, să le cumpere şi să le construiască el @ Vom încerca în rândurile de mai jos, să explicăm pe înţelesul tuturor câte prostii a putut îndruga Marius Bodea în comunicatul postat de gazeta de partid
Liberalii nu ratează nicio zi să blocheze investititiile majore în municipiul Iaşi. Ca de fiecare dată, cel care iese la rampa, este Marius Bodea, aflat deja în campanie electorală pentru alegerile locale din anul 2020. Bodea nu a trecut nici acum peste umilinţă suferită la alegerile trecute, când a fost bătut măr de actualul edil, Mihai Chirica. Acum, în fiecare săptămână, Marius Bodea duce un război de la distanţă cu toţi dezvoltatorii imobiliari din Iaşi.
De ce credeţi că ataca Marius Bodea în fiecare săptămână doar temele de urbanism? Dintr-un singur motiv: pentru că de aici spera să obţină sume foarte mari de bani. Cum? Şantajând dezvoltării imobiliari. Toţi ieşenii trebuie să înţeleagă că dezvoltarea Iaşului sta în mâinile dezvoltatorilor imobiliari şi a investitorilor străini. Interesele PNL sunt să ia bani de la dezvoltatori ori să le ia Relu Fenechiu proiectele, să le cumpere şi să le construiască el.
De aceea, pun presiuni atât de mari liberalii atât prin presă aservită (Ziarul de Iaşi este de altfel ziarul de partid al PNL şi promovează toate non-valorile liberalilor), cât şi în Consiliul Local sau la Comisia de Urbanism. Un dezvoltator imobiliar, căruia nu-i vom da deocamdată numele, a recunoscut pentru BZI, că a fost abordat de reprezentanţi ai PNL. „Am fost abordat de diverşi reprezentanţi ai PNL, care mi-au spus foarte clar: ori ne bagi şi pe noi în seamă, ori te blocăm la Comisia de Urbanism sau în Consiliul Local. Este simplu: ne dai nişte bani şi nouă la partid sau îi vinzi proiectul domnului Fenechiu”, a recunoscut un dezvoltator imobiliar.
Relu Fenechiu: „Fără fraier şi fără aer nu se poate trăi”
Lucrurile sunt extrem de simple. Relu Fenechiu vrea să cumpere terenurile din zona Smârdan, Sf. Lazăr, Prof. Sesan, Melodiei, cu tot cu PUZ-uri. Şi uite aşa, Relu Fenechiu şi Marius Bodea lucrează împreună cu gazeta de partid a PNL, ca să poată şantaja dezvoltatorii imobiliari.
Ieşenii trebuie să înţeleagă că oamenii fără valoare şi fără caracter îşi fac tot mai mult loc în viaţa noastră. Toţi cei care ne dau sfaturi şi promovează „binele” vrut de ei se cred cunoscătorii adevărului absolut. Trebuie să fim cu toţii mai sceptici la „binele” dorit de aceşti oameni. Întotdeauna mincinoşii deţin adevărul pur şi ne spun care este drumul pe care obligatoriu trebuie să mergem. Când la Iaşi propovăduitorii acestui adevăr se numesc Marius Bodea, Toni Hritac sau Gabriel Gachi, vă daţi seama ce blestem s-a abătut asupra oraşului. Nu uitaţi că Relu Fenechiu avea o vorbă: „Fără fraier şi fără aer nu se poate trăi”.
Prostii pe bandă rulantă marca Marius Bodea
Ca Marius Bodea nu are habar de urbanism şi-au dat seama toţi ieşenii încă de săptămânile trecute, dar parcă prostiile debitate ieri într-un comunicat de presă depăşesc orice limită. Vom încerca în rândurile de mai jos, să explicăm pe înţelesul tuturor câte prostii a putut îndruga Marius Bodea în comunicatul postat de gazeta de partid, Ziarul de Iaşi.
În primul rând, Marius Bodea acuza faptul că în zona Smardan-prof. Sesan – Melodiei nu se pot construit blocuri turn din cauză că apa este relativ sus. Ce nu spune liberalul este că această zonă este una dintre cele mai înalte din Iaşi. Încă din anii 1980, Nicolae Ceauşescu avea în plan să construiască un cartier întreg de blocuri turn de 12-14 etaje. Solul permite să construieşti blocuri turn în această zonă.
Înainte de Revoluţie nu existau tehnici moderne ca acum. În anul 2017, există tehnici atât de moderne încât în zonă ar putea fi construite şi blocuri mai mari de 15 etaje. Apa se afla la aproximativ 12 metri şi se pot face puţuri sau drenuri perimetrale. De exemplu, se pot construi nişte puţuri iar în interiorul lor se montează pompe, care în momentul în care creşte nivelul apei, preia surplusul de apă şi o duce în sistemul de canalizare. De altfel, în anul 2017, în lumea civilizată se construiesc clădiri uriaşe inclusiv pe nisip (cazul Dubaiului) sau chiar şi pe apă, cum se întâmplă în Olanda. Aşadar este o mare prostie să spui că în această zonă nu se pot construi decât case P+2. În plus, sistemul de canalizare din zona este foarte bine dimensionat, tocmai pentru că în anii ’80, comuniştii voiau să construiască aici un întreg cartier de blocuri.
De asemenea, fiecare proprietar care a ridicat o casă în zonă, după anul 1990, a ştiut că zona este prevăzută cu un regim ridicat de înălţime. Acest regim de înălţime este trecut pe certificatul de urbanism obţinut de fiecare proprietar de casă din zonă. Este clar că oamenii ştiau foarte bine că există riscul ca peste ani în această zonă să fie construite blocuri, aşa cum era iniţial proiectul comuniştilor. Aşa cum ei au respectat legislaţia în vigoare atunci când şi-au construit casele, aşa şi dezvoltatorii imobiliari respecta aceeaşi legislaţie ca şi ei când vor să ridice blocuri turn în zonă.
Delirul lui Marius Bodea
O altă aberaţie spusă de Marius Bodea este că instalaţiile de gaz sau energie electrică nu vor rezista în momentul în care în aceste zone vor apărea cartiere de blocuri. Toate instalaţiile de gaz şi energie electrică se redimensionează în funcţie de necesarul de consum. Pentru fiecare bloc mai mare de 5 etaje, dezvoltatorii sunt obligaţi prin avizul de la E.ON să monteze pe cheltuiala lor câte un punct TRAFO.
În plus, dacă o stradă este sau nu îngustă, se pronunţă Comisia de Circulaţie şi Poliţia Rutieră prin avizul pe care îl eliberează ,nu mia vorbim de Avizul de Pompieri (ISU) , nu Marius Bodea. Despre prostia cu lipsa locurilor de parcare de la aceste blocuri, nici nu mai are rost să comentăm din moment ce prima condiţie inpusa de Primărie la fiecare proiect este exact numărul necesar de locuri de parcare. Foarte mulţi dezvoltatori aleg varianta Parklift-urilor, astfel încât să fie respectat de fiecare dată numărul necesar de locuri de parcare.Acest gen de parklift urî au fost deja montate şi funcţionează chiar la un proiect pe Sf Andrei pe strada Semnului.
Dacă nu ar fi în depresie că a pierdut ruşinos alegerile locale de anul trecut, Marius Bodea ar înţelege faptul că este foarte important ca în Iaşi, în acea zonă să fie construite câteva blocuri de locuinţe. În zona muncesc extrem de mulţi IT-isti, care sunt interesaţi să aibă o locuinţă lângă serviciu şi să poată pleca de acasă la locul de muncă pe biciclete de exemplu.
De ce tac angajaţii Primăriei?
În delirul lui, Marius Bodea face un rechizitoriu angajaţilor din Primărie că vezi Doamne, se aprobă foarte multe PUZ-uri în ultima vreme. Acest lucru este absolut normal, din moment ce au fost angajaţi mai mulţi oameni specialişti la Servicul de Urbanism, care comunică mult mai bine cu oamenii şi care îşi fac treaba într-un ritm mult mai alert. Nu înseamnă că la Serviciul de Urbanism totul merge ca pe roate, mai sunt sincope, mai sunt oameni care nu înţeleg care este serviciul lor conform fisei postului, dar oricum faţă de alţi ani, oamenii îşi fac treaba mult mai conştiincios. Totuşi, au şi reprezentanţii municipalităţii o vină pentru problemele din această zonă.
Din cauza proastei comunicări a celor din Primărie, oamenii din zona nu au înţeles nici până acum că dezvoltatorii imobiliari respecta toată legislaţia în vigoare. De altfel, Primăria ar trebui să aibă mai mult curaj să aprobe mai multe PUZ-uri şi în alte zone considerate sensibile din Iaşi.
De exemplu, în centrul Iaşului, încă mai există oameni care cresc la case găini, porci sau vite. În plus, sunt zone în care mai multe case dărăpănate pun efectiv în pericol viaţa oamenilor. Acestea sunt zonele în care municipalitatea ar trebui să intervină, să aprobe cât mai multe PUZ-uri, pentru că doar aşa se poate dezvolta oraşul.