Prima pagină » Local » Nu mai există trotuare libere în municipiul Iași. Toate au fost ocupate de mașinile parcate neregulamentar

Nu mai există trotuare libere în municipiul Iași. Toate au fost ocupate de mașinile parcate neregulamentar

23 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan, în Local

În municipiul Iași, trotuarele libere sunt o raritate din cauza mașinilor parcate ilegal. Deși polițiștii locali acționează în fiecare zi, șoferii continuă să sfideze limitele legii

De multe ori, astfel de situații sunt de-a dreptul incredibile. Pietonii sunt nevoiți să meargă pe carosabil și să se pună în pericol, deoarece un șofer a decis să fie neglijent și să parcheze cât mai aproape de locul unde are treabă. Într-adevăr, în oraș, nu sunt suficiente spații de parcare, însă unii conducători auto sunt de-a dreptul inconștienți.

Nu mai există trotuare libere în Iași

O plimbare prin orașul Iași a devenit un coșmar pentru mulți pietoni, deoarece imediat dau de câteva mașini parcate chiar pe trotuar. Orașul este sufocat de autovehicule chiar și în perioada de vară, când ar trebui să fie traficul mai liber. Polițiștii locali încearcă zilnic să combată acest flagel, însă probleme tot apar.

„În tot orașul există astfel de situații, însă cel mai des sesizăm în proximitatea spitalelor din Iași. La Spitalul de Neurochirurgie, din Tătărași, nu este zi să nu acționăm în privința mașinilor parcate neregulamentar. Au fost delimitate și sensurile, s-au trasat săgeți pentru a vedea exact, oamenii continuă să blocheze calea de acces. Se întâmplă să ajungă ambulanța și să nu poată intra în incinta spitalului. Atunci acționăm cu platforma și cu amendă maximă. La celelalte spitale, la fel, oamenii spun că au o problemă, se grăbesc, merg să vadă pe cineva internat, dar nu se uită în urmă, că blochează tot traficul”, povestește Daniel Codreanu, polițist local din Iași.

Șoferilor nu le pasă

Pentru unii șoferi nu contează atât de mult că sunt amendați. Poate că sancțiunile cu privire la parcările regulamentare ar trebui să fie mai drastice, astfel să fie descurajat acest comportament. Unii conducători auto nu se rușinează să parcheze neregulamentar nici măcar când este un polițist lângă ei.

„Chiar am avut o situație într-o seară, la meciul de fotbal dintre Politehnica Iași și Zimbru Chișinău. Bineînțeles, era foarte multă lume în Copou, care a venit la stadion și căuta loc de parcare. Un conducător auto era chiar lângă mine și a vrut să parcheze chiar pe trotuar. Eu i-am zis că nu are voie să facă acest lucru și are loc liber de parcare în apropiere. El mi-a răspuns că acele locuri libere sunt cu plată și preferă să nu plătească. Deci a ales să fie amendat decât să plătească pentru un loc de parcare. Din păcate, orașul nu este atât de liber vara pe cât ne așteptam. Sunt multe persoane venite din străinătate, care au treabă pe la instituții, după documente, iar din grabă își lasă mașinile pe unde apucă”, a mai precizat Daniel Codreanu.

În municipiul Iași, nu se mai găsesc trotuare libere, deoarece majoritatea sunt ocupate de mașini parcate ilegal.

Comentarii
  • Acolo macar exista trotuare. In Copou, pe strazile adiacente strazii Dumbrava Rosie chiar nu exista trotuare. Si da, este zona cu care bastinasii ieseni se mandresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *