Prima pagină » Stiri si curiozitati » Nu folosi clor pentru păduchi de găină. Cum să protejezi păsările de curte de purici, căpușe și ploșnițe?

Nu folosi clor pentru păduchi de găină. Cum să protejezi păsările de curte de purici, căpușe și ploșnițe?

04 nov. 2022, 16:00,
în Stiri si curiozitati

Tot mai multe persoane folosesc clor pentru păduchi de găină, însă acest remediu băbesc este nociv pentru păsări. Adevărul este că, în lipsa unei îngrijiri adecvate, găinile domestice devin purtătoare de paraziți de piele. Nici măcar nu este recomandat să le țineți împreună cu alte tipuri de animale de companie și păsări. Astfel, trebuie să apelezi la alte remedii pentru a scăpa de această problemă.

Puii înșiși suferă de paraziți de piele. Această problemă poate duce la o reducere a productivității găinilor și, în cel mai rău caz, găinile ouătoare pot chiar să moară. De fapt, este destul de ușor să scapi de păduchi, dar este o sarcină supărătoare și care consumă mult timp.

gaina culcata pe pamant

Pentru a scăpa de păduchi, puteți folosi preparate concepute pentru a trata probleme similare la câini și pisici

Clor pentru păduchi de găină. De ce nu este bine să apelezi la această metodă de deparazitare

Pentru a scăpa de păduchi, puteți folosi preparate concepute pentru a trata probleme similare la câini și pisici. Acestea pot fi achiziționate de la orice magazin de animale de companie. Este mai bine să cumpărați picături și să le frecați pe pielea păsărilor. Nu cumpărați preparate pe bază de clor. Această substanță tinde să se acumuleze în țesuturile musculare, ceea ce va afecta negativ calitatea cărnii de pui.

Unii fermieri preferă să folosească remedii vechi și testate. Printre acestea se numără și tratarea cotețului de găină cu suflare. După aceste măsuri, paraziții dispar pentru o perioadă lungă de timp. Însă, trebuie să se manifeste o atenție extremă atunci când se lucrează cu gazul toxic. Este o substanță foarte toxică și, dacă este folosită în exces, poate duce la moartea găinilor. Același lucru se poate spune și despre carbofos și clorofos.

colaj gaina care sufera de paduchi

Puii înșiși suferă de paraziți de piele

Unii agricultori dau cu sulf în spații. Acesta este un mod foarte eficient de a scăpa de purici. Cu toate acestea, nu există o opinie clară cu privire la utilizarea sulfului. Este o substanță chimică foarte otrăvitoare care poate ucide nu numai paraziții, ci și găinile însele.

Remedii populare pentru a ucide paraziții.

Ramuri de anumite plante pot fi așezate în interiorul cotețului și în cuiburile păsărilor. S-a observat că fumigenele, rozmarinul și arțarul pot ajuta la eliminarea puricilor. Datorită mirosului lor înțepător, acestea pot proteja găinile de insectele hematofage pentru o perioadă lungă de timp. Trebuie remarcat faptul că acestea sunt utilizate cel mai bine ca măsură profilactică. Dar, în timpul infestării, ele vor îndeplini și o funcție importantă.

doua gaini

Adevărul este că, în lipsa unei îngrijiri adecvate, găinile domestice devin purtătoare de paraziți de piele

Păduchii pot fi eliminați cu cenușă pentru păduchi. Întregul interior al cotețului de găini poate fi stropit cu ea. În plus, este recomandabil să instalați în interiorul casei un container mare umplut cu cenușă. Găinile își vor face propriile băi terapeutice. Acesta este probabil cel mai simplu și mai eficient mod de a scăpa de paraziți.

Uleiul vegetal ajută la eliminarea acarienilor cu mult mai eficient decât o face o soluție de clor pentru păduchi de găină. Nu este necesar să se ungă tot puiul cu ea. De obicei, se picură direct pe acarianul sugător și acesta cade. După tratament, puii trebuie trimiși afară, iar cotețul găinilor trebuie să fie turnat cu apă clocotită din interior. Acest lucru se face pentru a preveni reapariția paraziților.

gaina care sufera de paduchi

Ramuri de anumite plante pot fi așezate în interiorul cotețului și în cuiburile păsărilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *