Prima pagină » National » Nu există riscuri cu privire la noile variante de Omicron, susține Beatrice Mahler

Nu există riscuri cu privire la noile variante de Omicron, susține Beatrice Mahler

03 mai 2022, 11:21,
în National

Dr. Beatrice Mahler susţine că în aceste momente nu există riscuri cu privire la noile variante de Omicron. Intervenția are legătură cu faptul că cercetătorii sud-africani au lansat un avertisment referitor la apariția unor subvariante.

Asta în contextul în care în China există restricții enorme din cauza unui nou val de COVID-19. De exemplu în Shanghai este un lockdown complet. Locuitorii au fost filmați în repetate rânduri țipând de la geamurile locuințelor și cerând mâncare pentru a putea supraviețui.

Nu sunt riscuri pentru noile variante de Omicron, menționează Beatrice Mahler

Într-o intervenţie la un post de televiziune dr. Beatrice Mahler, managerului Institutului ”Marius Nasta” din București a comentat îngrijorarea cercetătorilor africani referitoare la mai multe variante ale Omicron care circulă pe continent. Medicul precizează faptul că la ora actuală sunt două astfel de subvariante și că sunt urmărite de către personalul abilitat, inclusiv de către reprezentanții Organizației Mondiale de Sănătate (OMS). Momentan nu sunt motive de îngrijorare, dar situația este atent supravegheată:

” (…) Așa cum ne așteptăm de la Omicron și de la virusul SARS-CoV-2, el se adaptează și încearcă să găsească modalități de a supraviețui, astfel încât de la o subvariantă la alta devine mai contagios și încearcă să găsească metode prin care să învingă imunitatea pe noi o dobândim în urma infecției sau în urma vaccinării”, a spus Beatrice Mahler la B1 Tv.

Toate variantele de Omicron care sunt studiate în acest moment sunt la fel de severe ca prima variantă, cea a tulpinii Alpha. Totuşi, trebuie să ne gândim la faptul că în ultimii doi ani o bună parte din populație, ori a trecut prin infectare, ori a fost imunizată prin vaccin. Pentru aceste categorii de populație, cu toate că se pot infecta, riscul dezvoltării unor forme grave ale bolii sunt extraordinar de mici, menționează Beatrice Mahler.

China este lovită în continuare de un val de COVID-19

Dacă pe continentul european se poate vedea o întoarcere la viața de dinainte de pandemie, majoritatea țărilor ridicând în totalitate restricțiile, despre China nu se poate spune același lucru. De la începutul pandemiei de COVID-19, autoritățile comuniste de la Beijing au abordat o politică de toleranță zero în fața bolii. Așadar, odată cu apariția unui nou val de COVID-19, mai multe orașe importante cum ar fi Shanghai au intrat în lockdown complet. După săptămâni de suferință, comuniștii au decis să prelungească lockdown-ul complet.

Pe străzile din Shanghai de poate vedea doar lucrătorii de la stat care împrăștie cu soluții

Vorbim despre situații greu de comentat, situaţii în care cetățenii orașelor nu pot ieși din casă pentru niciun motiv. Astfel, în aceste condiții, mulţi chinezi acuză că nu mai au ce mânca pentru că nu dispun de resursele financiare necesare, iar comuniștii nu le furnizează cantitățile necesare de alimente. În altă ordine de idei, în Africa au fost probleme cu COVID-19 mai ales că o bună parte dintre țările subdezvoltate nu au avut acces la vaccin și nici nu au crezut în COVID-19.

Așadar, vom vedea dacă alte variante de Omicron vor pune în pericol continentul european în contextul în care europenii s-au obişnuit cu întoarcerea la existența de dinainte de pandemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *