Prima pagină » Titlurile zilei » Nu este o secvență dintr-un film de groază! Imaginile sunt cât se poate de reale. Ce se petrece în această casă știu toți vecinii, dar nimeni nu are curaj să intre – FOTO

Nu este o secvență dintr-un film de groază! Imaginile sunt cât se poate de reale. Ce se petrece în această casă știu toți vecinii, dar nimeni nu are curaj să intre – FOTO

19 iul. 2022, 02:00, 3 ,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Imagini greu de privit, cu casa a doi ieșeni, tată și fiu, care trăiesc în condiții inumane, printre buruieni și șobolani. Parcă uitați de lume, Ion Nechifor și tatăl lui locuiesc într-o casă dărâmată, de la marginea satului, fără electricitate, apă sau orice urmă de condiție umană

Ion Nechifor, un ieșean în vârstă de 54 de ani, din comuna Brăiești, locuiește împreună cu tatăl său într-o casă dărâmată, de la marginea satului. Cei doi bărbați trăiesc în condiții inumane, printre șobolani și gunoaie. Acolo nu există curent electric sau apă, iar mai bine de jumătate din casă este dărâmată. Vecinii povestesc că bărbații locuiesc așa de multă vreme și sunt expuși pericolelor, având vârste înaintate, cunoscuți fiind ca mari consumatori de alcool. Reporterii BZI au mers la domiciliul celor doi, însă nu au putut sta de vorba cu aceștia, deoarece ambii erau într-o stare avansată de ebrietate, iar în casă nu se putea intra, pentru că tavanul era căzut și accesul înăuntru se făcea cu dificultate.

„Trăiesc așa de multă vreme și, din păcate, amândoi au patima alcoolului. Beau și nu fac nimic, va cădea casa peste ei. Nu puteți intra din cauza mirosului. Ion, când era mic, a fost înfiat de o familie, însă părinții lui adoptivi au murit, iar acum locuiește cu tată lui biologic. Se iau amândoi cu băutura și uite unde au ajuns. Ion are și niște probleme psihice”, a povestit Maricica Talabă, vecina celor doi.

Doi ieșeni, tată și fiu, uitați de lume, trăiesc în condiții inumane. Unul dintre aceștia a fost la un pas de moarte

Ion Nechifor a fost la un pas de moarte, însă a fost salvat la timp. La începutul lunii iulie 2022, acesta a fost găsit căzut în curte, chiar de vecina lui. Bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice și a căzut în curte, unde a stat câteva minute bune expus la soare. Norocul lui a fost Maricica, vecina care l-a găsit și a sunat la numărul unic 112.

„L-am văzut peste gard, era căzut de câteva minute în curte și nu se mai ridica, iar afară erau peste 30 grade. Am mers la el, nu era conștient, așa că am sunat la ambulanță și l-au dus la spital. După câteva zile, l-au găsit, din nou, pe un câmp niște copii și l-au adus cu Poliția acasă. A ieșit din spital după ce și-a revenit, dar nu a mai știut să ajungă acasă”, a mai povestit Maricica Talabă, vecina celor doi.

Casa în care locuiesc cei doi ieșeni este ruptă de civilizație

Casa celor doi ieșeni din comuna Brăiești este greu de găsit, deoarece este ruptă de civilizație. Aceasta se află la marginea satului, la câțiva metri de strada principală, ascunsă de buruienile înalte și dese. Se poate observa doar un gard vechi, din lemn, și o poartă ruptă, dar cu greu îți poți da seama că acolo este o casă și, mai ales, că locuiesc doi oameni acolo. După ce ajungi în dreptul gardului, treci de poartă, faci câțiva pași și, dând buruienile la o parte, se zărește un geam și abia atunci îți dai seama că acolo este o casă, dar una părăsită, deoarece mai bine de jumătate este dărâmată.

Pe lângă buruienile înalte, curtea este plină de gunoaie și excremente, iar mirosul este unul inuman.

Comentarii
  • Nu stiu de ce se acorda importanta unor astfel de puturosi. Isi merita soarta. Oameni ca astia ar trebui eutanasiati, nu au leac. De unde au bani de bautura? Sunt pericol social, oricand pot recurge la violenta si pot face rau celorlalti, iar voi presa le plangeti de mila.

  • Doi ratati ce trebuiesc eutanasiati !, ”virste inaintate” la 54 de ani si probabit tacsu de vreo 75 , 78 de ani niste boschetari jegosi betivi nonstop care li se darima casa pe ei, ce merita astia ?, altii muncesc si dau cu coasa la 85 de ani, un pensionar de 100 de ani din anglia a facut 100 de ture in jurul azilului de ziua lui si excrementele astea vor mila si ajutoare

  • Pot merge la munca,zilieri.
    Ar primi bani si hrana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`