Prima pagină » Local » Nu este o glumă! El e Prințu, unul dintre cei mai mari infractori ai Iașului. De sărbători și-a făcut o „rezervare” la pușcărie. Pentru 1.700 de lei și-a asigurat viitorul (Exclusiv)
Nu este o glumă! El e Prințu, unul dintre cei mai mari infractori ai Iașului. De sărbători și-a făcut o

Nu este o glumă! El e Prințu, unul dintre cei mai mari infractori ai Iașului. De sărbători și-a făcut o „rezervare” la pușcărie. Pentru 1.700 de lei și-a asigurat viitorul (Exclusiv)

10 dec. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Local

Un bărbat din Iași a ajuns din nou în spatele gratiilor după ce a comis o tâlhărie. Prințu, căci așa se numește individul din Iași, este un cunoscut al polițiștilor, iar, de-a lungul timpului, a comis fel de fel de fapte de natură penală. Din investigațiile efectuate până în prezent de polițiști s-a constatat faptul că, în seara zilei de 24 noiembrie 2021, în timp ce s-ar fi aflat în municipiul Iași, acesta i-ar fi smuls din mână portofelul unui alt bărbat, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 1.700 de lei

Prinț sau ciorditor? Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Iași a ajuns din nou în spatele gratiilor. Pe nume Prințu Căldăraru, bărbatul a mai avut probleme cu legea de mai multe ori. Abia ieșit din spatele gratiilor, Prințu parcă a vrut neapărat să-și petreacă sărbătorile tot în spatele gratiilor. Vrând să facă rost de bani rapid, i-a smuls portofelul din mână unui bărbat.

„Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat un bărbat de 40 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în seara de 24 noiembrie 2021, în timp ce s-ar fi aflat în municipiul Iași, acesta i-ar fi smuls din mână portofelul unui alt bărbat, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 1.700 de lei. Prejudiciul a fost recuperat, fiind restituit persoanei vătămate. Pe 8 decembrie 2021, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost dus la audieri, iar, pe baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Bărbatul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările sunt continuate”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Prințu Căldăraru, certat cu legea și în trecut

Oamenii legii au afirmat că, în trecut, ieșeanul Prințu Căldăraru a avut alte probleme cu legea. Un individ a fost pedepsit recent de judecători, după ce a fost acuzat de comiterea unor jafuri în centrul Iașului. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Prințu Căldăraru la 1 an și 8 luni de pușcărie, pentru furt și furt calificat.

„Instanța admite acțiunea formulată de către părțile civile. Îl obligă pe inculpatul Prințu Căldăraru la plata către partea civilă C.M. a sumei de 1.500 de lei și către partea civilă C.A.A. a sumei de 200 de lei, cu titlu de despăgubiri civile – daune materiale”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința emisă de Judecătoria Iași nu e definitivă. Procesul ieșeanului Prințu Căldăraru a început pe 26 februarie 2021. Procurorii l-au trimis în judecată pe individ sub acuzațiile de furt și furt calificat. Anchetatorii spun că recidivistul Prințu Căldăraru a intrat în vizorul lor, în acest caz, la începutul anului trecut.

„Pe 26 februarie 2020, în jurul orei 14:30, în timp ce persoana vătămată C.M. se afla în zona Târgu Cucu, inculpatul i-a sustras din buzunarul exterior de la piept suma de 1.500 de lei. De asemenea, în ziua de 11 ianuarie 2021, în jurul orei 18:56, în timp ce se afla pe o stradă din Iași, inculpatul a sustras din buzunarul hainei unei alte persoane vătămate un portofel în care avea suma de 200 de lei”, au subliniat procurorii.

Oamenii legii au afirmat că, după ce victimele au formulat plângeri penale, suspectul a fost identificat pe baza imaginilor surprinse de camerele de luat vederi din zonele respective, dar și cu ajutorul unei recunoașteri după un set de fotografii. Anchetatorii au adăugat că Prințu Căldăraru și-a urmărit victimele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *