Prima pagină » Actualitate » Nu este bine să bei bere pe caniculă! Medicul Virgiliu Stroescu: „Omoară tot ce este viu!“
Nu este bine să bei bere pe caniculă! Medicul Virgiliu Stroescu: „Omoară tot ce este viu!“

Nu este bine să bei bere pe caniculă! Medicul Virgiliu Stroescu: „Omoară tot ce este viu!“

16 iul. 2024, 09:30, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Medicul Virgiliu Stroescu este de părere că persoanele care consumă bere pe caniculă fac o mare greșeală. Nu este bine să bei bere pe caniculă deoarece alcoolul este toxic, scurtează viaţa și atacă ADN-ul, spune cunoscutul medicul.

Nu este bine să bei bere pe caniculă!

Medicul Virgiliu Stroescu dă vești proaste pentru românii care beau bere pe caniculă. Deși românii obișnuiesc să se relaxeze cu prietenii la o terasă după o zi caniculară, Stroescu spune că alcoolul afectează creierul.

„Alcoolul e un toxic si un singur pahar de bere nu rămâne neînscris în creier. Dacă iei o bucată de vată cu spirt şi o pui sub buză, o ţii 3 minute, când o scoţi, e roşie. Asta pentru că a stricat mucoasa din gură. Când bei o ţuică, tot esofagul e rană. Pe unde trece, face rău. Dacă bei o sticlă de bere, 4 ore stă în celulele organismului si omoară tot ce este viu. Orice gram de alcool e toxic. Alcoolul scurtează viaţa, atacă ADN-ul“, spune medicul Virgiliu Stroescu.

Cunoscutul doctor explică de ce nu este bine să bei apă minerală pe caniculă, dioxidul de carbon fiind acid și scăzând imunitatea organismului.

„Sifonul bagă în tine dioxid de carbon care este acid si scade toata imunitatea organismului, că aceasta devine acidă. Organismul trebuie să fie alcalin. Apa minerală are minerale, apa carbogazoasă e acid carbonic si acidul creşte riscul de cancer.

Lămâia e acidă în gură, dar în stomac e alcalină. Nu bagi dinţii în lămâie pentru că distruge dinţii. Când ajung în stomac, sărurile de acid citric sunt alcaline. Dacă cineva are pietre acide, bea lămâie si se topesc“, adaugă medicul Virgiliu Stroescu.

Ce se întâmplă dacă bei bere pe caniculă?

Experții trag un semnal de alarmă în legătură cu consumul excesiv de alcool pe căldură. Astfel, gastroenterologul Elena Kashukh a explicat ce se întâmplă cu ficatul atunci când bei bere pe caniculă.

„Dacă depășiți subtil doza, intoxicația cu alcool pe fondul deshidratării și al căldurii va fi mai pronunțată și recuperarea va dura mai mult. Băutura alcoolică spumoasă, consumată mai ales pe timp de caniculă, creează o povară suplimentară asupra ficatului și a sistemului cardiovascular”, a spus gastroenterologul Elena Kashukh, care a zis că berea, contrar credinței populare, nu se răcește la căldură.

Elena Kashukh a spus că berea este o sursă de calorii suplimentare. Consumul său regulat poate duce la supraponderabilitate. Odată cu abuzul sistematic al băuturii, apar vene varicoase, iar acest lucru afectează negativ inima. Contracțiile devin mai frecvente, apare aritmia, presiunea crește. Efortul fizic devine din ce în ce mai greu de suportat, apare lipsa de aer.

Berea afectează în mod diferit organismul bărbaților și al femeilor. Femeile se îmbată de două ori mai repede decât bărbații, iar în doi sau trei ani devin dependente de băutură. Bărbații devin dependenți de băutură după trei sau cinci ani.

Așadar, medicul Virgiliu Stroescu este de părere că persoanele care consumă bere pe caniculă fac o mare greșeală. Nu este bine să bei bere pe caniculă deoarece alcoolul este toxic.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
16 iulie 2024
16 iulie 2024