Nu dormi cu ventilatorul pornit! În fața acestui episod lung de căldură, mulți dintre noi se bazează pe ventilator pentru a putea (în sfârșit!) să doarmă noaptea. Cu toate acestea, este mai bine să luați unele măsuri de precauție pentru ca acest dispozitiv să nu dăuneze sănătății.
Când temperatura crește, ventilatorul este cel mai bun aliat al nostru. Problemă: nu este lipsit de pericol! Primul motiv are o legătură cu Covid-19: utilizarea unui ventilator într-o cameră în prezența mai multor persoane, dintre care unele sunt contagioase, face ca încărcătura virală să fie omogenă în cameră. Prin crearea unei mișcări importante de un aer, dispozitivul va proiecta picăturile respiratorii emise de oamenii aflați în cameră și va face ca distanța de siguranță între persoanele să nu funcționeze.
Dar acesta nu este singurul risc asociat ventilatorului. Într-un articol, revista The Sleep Advisor se refera la consecințele utilizării acestui dispozitiv noaptea. Avertizează asupra efectelor nocive ale ventilatoarelor, care ar fi cauza atacurilor de astm și a ochilor uscați.
Nu dormi cu ventilatorul pornit!
Prin circulația aerului în cameră, ventilatorul ar forța praful și polenul prezent în cameră în sinusurile voastre. De îndată ce reporniți ventilatorul, toate particulele care au fost depuse sunt trimise înapoi în aerul pe care îl respirați și ajunge în căile respiratorii! O problemă pentru cei sensibili sau alergici la polen sau pentru persoanele care suferă de astm sau febră de fân.
De asemenea, aerul agitat și trimis spre tine îți poate usca bine pielea, dar și ochii. Acest mic flux continuu de aer provoacă ochi uscați și iritații, în special la purtătorii de lentile de contact, potrivit femmeactuelle.fr. Membranele mucoase, în general, cum ar fi gura sau nasul pot fi, de asemenea, uscate. Uscarea sinusală și congestia pot cauza sinuzită.
Mai puțin consumator de energie decât aparatul de aer condiționat, ventilatorul este încă foarte util la temperaturi foarte ridicate, dar trebuie să fiți sigur că vă hidratați bine înainte de a merge la culcare, dar nu il folosiți prea mult timp! De asemenea, aveti grija să ventilați cât mai mult camera pentru a reînnoi aerul.