Prima pagină » Titlurile zilei » Nu de amenzi ar trebui să se teamă șoferii care parchează neregulamentar, ci de furia locatarilor. Iată cum și-a găsit mașina un ieșean – FOTO

Nu de amenzi ar trebui să se teamă șoferii care parchează neregulamentar, ci de furia locatarilor. Iată cum și-a găsit mașina un ieșean – FOTO

20 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Un ieșean care și-a parcat mașina neregulamentar a avut o mare surpriză. Parbrizul autovehiculului său era plin de ouă pentru că a înfuriat locatarii dintr-un cartier din Iași

Tot mai multe astfel de situații încep să apară prin municipiul Iași. Oamenii sunt exasperați de mașinile parcate în locuri nepermise și au început să ia atitudine. Alți șoferi s-au trezit cu saci de gunoi pe parbrizul mașinii, drept atenționare, pentru a nu mai parca pe locul respectiv.

Ieșeanul a găsit parbrizul mașinii plin de ouă

Ieșenii nu mai suportă mașinile parcate aiurea pe străzile din oraș și au început să-și facă singuri dreptate. Mai mulți șoferi s-au trezit cu câte un sac de gunoi aruncat pe parbrizul mașinii, deoarece fie au blocat circulația, fie au ocupat ilegal un alt loc de parcare. Ieri, pe strada Nicolina, nr. 1, un șofer a parcat fix în fața unei intrări în bloc, pe care scria „nu parcați”, însă acest lucru nu a contat pentru el. Unul dintre locatarii din zonă, deranjat de acest lucru, a luat câteva ouă și a început să arunce în parbrizul mașinii. Când polițiștii locali și-au făcut apariția pentru a ridica autovehiculul, albușul de ou încă se scurgea.

„Nu este indicat ca oamenii să-și facă singuri dreptate, deoarece lucrurile pot degenera. Soluția este să sesizeze Poliția Locală și noi vom interveni, iar dacă este cazul, ridicăm mașina sau aplicăm amenzi. Până la urmă, obiectivul nostru este să menținem ordinea publică, iar dacă permitem astfel de incidente, nu este corect. Înțelegem că orașul este aglomerat și locurile de parcare sunt puține, dar mai sunt situații când unii oameni chiar au o urgență. Desigur că mai sunt și cazuri pe care nu le putem trece cu vederea, astfel că trebuie să intervenim”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

Ieșenii fac sesizări

Cele mai întâlnite situații privesc locurile plătite de unii cetățeni. Se trezesc că sunt ocupat de alte mașini, iar ei nu mai au unde să parcheze. În aceste cazuri, Poliția Locală intervine cu echipa de la Servicii Publice pentru a ridica autoturismele parcate ilegal. De asemenea, șoferii vinovați se aleg și cu amenzi, în funcție de gravitatea faptei, însă sancțiunea poate ajunge și până la 1.500 de lei.

„Într-adevăr, primim solicitări și din partea cetățenilor, de cele mai multe ori, sunt probleme la locurile de parcare plătite. Acestea sunt ocupate de alți șoferi în mod neregulamentar, astfel că cei care au dreptul sună la noi pentru a ridica mașinile. În acest sens, Poliția Locală a aplicat mai multe sancțiuni în ultimele săptămâni”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Ieșeanul nu a scăpat de furia locatarilor după ce și-a parcat mașina pe locul altei persoane.

Comentarii
  • Să blochezi intrarea într-o scară de bloc sau intrarea pe o alee nu este situație de urgență, este lipsă de educație și inteligență.

  • Iesean oripilat

    Nesimțirea este dusă la extrem prin faptul ca nesimțitul care ocupă ilegal un loc , nu lasă un număr de telefon în parbriz . Imbecilii din primărie după ce ca nu au construit parcări au mai și plantat țăruși pe margini. E de înțeles ca nu sunt locuri de parcare dar dacă tot ai ocupat locul altuia sau ai incomodat o trecere, lasă măcar un număr de telefon la care să ai bunul simț să și răspunzi !

  • bine i-a facut, la fel de bine si-o merita si aia care blocheaza accesul la tomberoane si se trezesc cu gunoiul intins pe masina

  • 💪💪💪

    De cate ori am sunat la Politia Locala, mi s-a transmis ca un echipaj va ajunge la fata locului in 8-10 ore ….. atunci am dat drumul la un sac de rahat si vreo 2 pampers…

  • Solutia nu este sa sesizezi politia locala. Pentru ca masinile se ridica doar pana la ora 16, si doar de luni pana vineri.
    Pentru ca romanul stie de frica si bataie, solutia ramane cea aleasa de personajele din articol. Se mai poate apela la cheie, cuie si – metoda mea preferata – solutiile folosite de pescari la prepararea momelii pentru raci si somn. Mirosul de hoit in putrefactie nu doar ca va iesi abia dupa vreo saptamana, ci va fi activat si potentat de apa, in eventualitatea ca bizonul va incerca sa isi spele masina. Pentru efect maxim, solutia se toarna in gurile de aerisire ale masinii. Sa aveti spor!

  • @ PLM – foarte bună ideea și ușor de aplicat. Aș avea un singur amendament, dacă posesorul mașinii lasă un bilet în parbriz cu nr de telefon și răspunde la telefon, vine și mută mașina cred ca nu trebuie aplicată. Nu e cazul să fim absurzi, sunt situații în care chiar nu ai unde parca și ocupi locul altuia, te duci într-o vizită sau undeva unde ai o problemă de rezolvat etc și chiar nu ai cum sa procedezi, trebuie să fim înțelegători unii cu alții, cu nesimțiții chiar trebuie acționat durpt că nesimțiții știu numai de ghioagă !

  • Pavel Dumitru

    Au venit la Iași toți țăranii din Neamț, Suceava și Botoșani. În loc să vină cu trenul sau cu oricare alt mijloc de transport, aleg să vină cu câte o coajă de mașină pe care o lasă prin parcări nemișcată cu săptămânile, ocupând locurile celor care chiar folosesc mașina. Pe lângă asta mai merg și ca bezmeticii, ca la ei pe uliță.
    Ați sufocat orașul ăsta de tot.

  • Am apelat la politie, au venit dupa 5-6 zile.. noroc ca era vecinul un client mai vechi si tot acolo era parcat, altfel pici tu vinovat, ca de ce ii chemi..

    In Romania, sa detii masina e un drept, nu o obligatie. Iti cumperi masina, esti responsabil de ea. Nu e nimeni obligat sa iti puna covor rosu ca tu ti-ai cumparat masina..

  • Bateti trei oua intrun bol ca ptr omleta si turnati in grila de sub parbriz in radiatorul de incalzire interior. Acea masina e cindamnata ptr casare chiar daca e nou nouta.

  • Popovici Adrian

    Solutia e simpla: spargeti ouale in capul lui Chirica pana rezolva situatia parcarilor in municipiu.

  • Popou Andrian , pun la dispozitia ta 10 cofraje de oua. Arata-ne cum se face , sau taci mosh carnetel revolutionar de fotoliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *