Prima pagină » Local » Nu au făcut o magie, au aplicat doar legea! Polițiștii au „transformat” mai mulți șoferi în pietoni
Nu au făcut o magie, au aplicat doar legea! Polițiștii au „transformat” mai mulți șoferi în pietoni

Nu au făcut o magie, au aplicat doar legea! Polițiștii au „transformat” mai mulți șoferi în pietoni

24 aug. 2023, 02:00, 5 ,
Dragos Savin în Local

Polițiștii din Iași au organizat noi acțiuni de control. În urma acestora, mai multe persoane au fost sancționate. Polițiștii au „transformat” mai mulți șoferi în pietoni

O nouă zi plină pentru polițiștii din Iași. Aceștia au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 113 evenimente, dintre care 111 au fost sesizate prin 112. În urma activităţilor au fost aplicate 390 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 130.685 de lei și au fost constatate 33 de infracțiuni. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 27 de permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare. Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani şi Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Ruginoasa au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea actelor cu violenţă, a traficului şi consumului de droguri şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră. Au fost legitimate 57 de persoane, au fost verificate 49 de autovehicule și au fost applicate 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 14 la OUG nr. 195/2002 și una pentru altă abatere. Valoarea totală a acestora este de 2.350 de lei.

A fost retras un certificat de înmatriculare și a fost reținut un set cu numerele de înmatriculare.

Polițiștii au „transformat” mai mulți șoferi în pietoni

Totodată, zilele trecute, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au organizat și desfășurat o acţiune pe raza municipiului Iași, având ca scop prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei. Au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, dintre care 33 pentru viteză și 21 pentru alte abateri. Valoarea totală a acestora este de 28.710 lei. Au fost reținute 5 permise de conducere, dintre care 2 pentru viteză neregulamentară, 1 pentru conducerea sub influența alcoolului, iar 2 pentru alte abateri.

Spre exemplu, în jurul orei 15.00 a fost depistată o tânără de 19 ani, din comuna Miroslava, care conducea un auto, pe VO 28D, cu viteza de 99 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 40 km/h. Șoferița a fost sancționată contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 90 de zile. Tot polițiștii din cadrul Biroului Rutier  Iași și ai Secțiilor 1-6 Poliție Urbană Iași au organizat și desfășurat o acţiune pe raza municipiului Iași, având ca scop prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii auto sub influența alcoolului.

Astfel, au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a acestora este de 11.730 de lei.

Comentarii
  • Ac<m cateva nopti in urma, la 01.30 in Podu Iloaei, politia cu beamveu din dotare oprea soferii care nu reduceau la 30km/ora la trecerea de pietoni. Noaptea la 01.30, vitejii politisti, aplicau legea cu zel. Foarte perspicace si inteligent 🙂

  • Mai mulți flăcăi și cioara aia jegoasă care face taximetrie de stă după podul dinspre Galata spre Nicolina merg drogați la volan, Aloo Miliția trezirea caschetarilor

  • Este o mare idiotenie, sa dai amenzi la ora 1.30 pentru depasirea cu 30 km la ora, cand traficul este redus. Dar la Iasi aceasta metoda scarboasa, ca de altfel si panda de dupa copaci, ambele mizerii, sunt de neclintit. Iar cifrele de mai sus, „marile rezultate”, sunt in mare majoritate de la apelurile de la 112, nu ceea ce au descoperit ei in asa zisele actiuni. Cifre adunate ca sa sune bine. Sa le dea defalcat presei, nu asa la gramada.

  • Astia aplica legea cand vor ei si unde vor ei. Multa mooie le doresc.

  • Efeminat’u’ de Ionelo a fost și el la marea acțiune? El are tupeu doar la cei cu mașini modeste. N-o să-l vezi viteaz la cei cu avioane.
    Ionelo, mai lasă fast food-ul în timpul serviciului că de asta îți pierzi tu din bărbăție și plesnește uniforma pe tine! Te râd colegele când mă-ntrețin cu ele la câte o întâlnire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024