Prima pagină » Titlurile zilei » Nu a fost niciodată la doctor cu adevărat, dar la 70 de ani s-a gândit să le dea clasă celor mai renumiți medici. A pus un diagnostic și a făcut experimente chiar pe el: „Zgomotul, în niciun caz, nu a fost implicat” – FOTO

Nu a fost niciodată la doctor cu adevărat, dar la 70 de ani s-a gândit să le dea clasă celor mai renumiți medici. A pus un diagnostic și a făcut experimente chiar pe el: „Zgomotul, în niciun caz, nu a fost implicat” – FOTO

29 nov. 2023, 02:00, 9 ,
Cristina Doroftei în Titlurile zilei

Un bărbat în vârstă de 76 de ani, din Iași, a crezut că din cauza unui zgomot puternic i s-a declanșat boala Parkinson. A hotărât să-și pună un diagnostic și a făcut experimente pe el. A luat medicamente destinate bolnavilor de Parkinson și nu a ținut cont de sfaturile medicilor. Acesta a lucrat în uzină și își aduce aminte cum tresărea de fiecare dată când auzea zgomotul puternic cauzat de clopotul amplasat în locul respectiv. Astfel de situații îi îngrijorează pe medicii ieșeni

Pentru că nu a găsit altă explicație, fiind copleșit de faptul că tremuratul se accentua, a ales să meargă la medicul de familie care în loc să-i indice o medicație l-a supus la o dietă și l-a sfătuit să nu mai mănânce noaptea, mai mult decât atât, să facă mișcare, fapt care l-a bulversat și mai tare pe bărbatul de 76 de ani. A hotărât să-și administreze singur medicamente care să-i oprească tremuratul.

Un bărbat de 76 de ani și-a pus un diagnostic și a făcut experimente pe el. Nu s-a gândit la urmări

mai multe medicamente

Bărbatul își administrează nu mai puțin de șase pastile pe zi, și-a pus ore fixe la care trebuie să le ia, anume dimineața, la amiază și seara

Problema cea mai mare este că în prezent, după șase ani de când consumă tratamentul ales de el, consideră că, dacă nu-și ia pastilele, boala Parkinson, cea cu care s-a diagnosticat singur, scapă de sub control. Medicii neurologi trag un semnal de alarmă și afirmă faptul că aceasta este una dintre greșelile cele mai grave pe care le poate face un pacient, anume să-și pună diagnosticul singur.

„Zgomotul, în niciun caz, nu a fost implicat în producerea bolii Parkinson. Nu orice fel de tremur după vârsta de 60 de ani înseamnă boală Parkinson. Sunt și alte cauze de tremur, anume poate fi o afectare cerebeloasă care să producă tremur, consecința unei disfuncții tiroidiene, să nu uităm de consumul de alcool. Dacă tremurul vine din anii tinereții, există forme de tremur esențial ca boală de familie, însă în situația în care apare la vârste înaintate discutăm despre tremurul senil, care este specific vârstelor înainte. Este o greșeală ca pacientul să se autodiagnosticheze și să-și administreze un tratament pe care l-a văzut la alți pacienți, pentru că medicamente pentru boala Parkinson pot avea efecte secundare neplăcute, în primul rând, cardiace, gastrice și psihice”, subliniază dr. Doru Baltag.

A gândit tratamentul singur

un asistent medical care ajută o bătrână să consume apă și medicamente

Nu a ținut cont de recomandările medicului de familie

Bărbatul își administrează nu mai puțin de șase medicamente pe zi, și-a pus ore fixe la care trebuie să le ia, anume dimineața, la amiază și seara. Toate medicamentele sunt pentru bolnavii care suferă de boala Parkinson. Cu toate acestea, nu a ținut cont de recomandările medicului de familie. Deși pastilele îi dau o stare de oboseală, consideră că este normal. Acesta nu ține cont de vârsta înaintată și spune că, dacă părinții lui nu au suferit de această afecțiune, nici el nu ar trebui. De asemenea, bătrânul ignoră reacțiile adverse și complicațiile pe care le provoacă cele 6 medicamente.

Medicii neurologi se confruntă cu o altă problemă, anume faptul că pacienții nu au încredere în medic și caută mai multe păreri la diferiți doctori în loc să găsească răspunsuri la întrebările pe care le au în legătură cu această boală și cu tratamentul corespunzător, devenind mai confuzi. Cazul bărbatului de 76 de ani, care și-a pus diagnostic singur și ia medicamente destinate bolnavilor de Parkinson, este un semnal de alarmă.

Comentarii
  • Sunt 2000 de porții de fasole, deci pe 1 si 2 decembrie se vor declanșa muuuuulte zgomote din astea.

  • Care medici, care au promovat înțeparea?

  • Statul Te Vrea Prost

    Dar cei care știu efectele devastatoare ale unui tratament medicamentos și totuși il prescriu in cunostinta de cauza? Aia cum se numesc?

  • Aia se numesc felceri iubitori de arginti !, ori doctori vinduti ! , ei nu au treaba cu juramintul depus , pacientii sunt doar victimele lacomiei lor materiale !, aveti grija ca peste 90 % sunt asa

  • E posibil ca stresul prelungit sa i fi declanșat boala. Medicina modernă nu recunoaste acest lucru. SI tratează totul cu pastile deoarece industria farma cotizează gras.
    Sistemul imunitar și opreste funcțiile la apariția stresului deoarece se activează mecanismul „lupta sau fugi„ . Mecanismul de refacere celulara ia pauza.

  • Clientul de aur pt big pharma. Iar ca el sunt foarte multi.

  • Multi din cei care comenteaza pe-aici,o fac din rautate ,nu ca ar cunoaste ceva despre subiect,multi is prosti ,analfabeti,nu stiu sa scrie corect si scriu prostii,dar sar repede si-si dau cu parerea,in loc sa-si vada de treburile lor ,sa cunoasca lucrurile ,si apoi sa comenteze.

  • Rade ciob de oala sparta.

    Baiatule, tu observi cum ai folosit virgulele alea? Pui virgula si apoi apesi “space”. Asa se face.

    Oamenii si-au dat cu parerea tot timpul. Cu ganditul e mai greu. 🥲 🙃

    C’est la vie, mon cheri. 😘 💛💛💛

  • Medicii de azi au promovat fara sa mearga la cursuri, iar la examen au primit subiecte grila. Nu-i mare diferenta intre un astfel de medic si un autodidact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`