Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Novak Djokovic a dezvăluit că stă nemâncat 16 ore pe zi, de 18 luni. De ce face asta
Novak Djokovic a dezvăluit că stă nemâncat 16 ore pe zi, de 18 luni. De ce face asta

Novak Djokovic a dezvăluit că stă nemâncat 16 ore pe zi, de 18 luni. De ce face asta

18 mai 2020, 11:32,
BZI.ro, în Sanatate

Novak Djokovic stă nemâncat 16 ore pe zi. Numărul 1 mondial in tenisul masculin, Novak Djokovic, a împărtășit câteva secrete din alimentația sa în ultimul său show live pe Instagram cu doctorul Dragan Ivanov, specialist în medicină internă.

În timpul discuției cu dr. Ivanov, Djokovic a dezvaluit câteva dintre practicile dietetice pe care le-a urmat în ultimii ani. Sârbul a spus că sta 16 ore fără să mănânce, ceea ce face parte dintr-un proces numit „autofagie” și se pare că a lucrat foarte bine pentru el în ultimele 18 luni.

Novak Djokovic stă nemâncat 16 ore pe zi

„A sta 16 ore pe zi fără mâncare a contribuit la îmbunătățiri ale sistemului digestiv. Am un somn mai bun și mai multă energie în timpul zilei”, spune sportivul din Serbia. După ce i s-a cerut părerea despre acest lucru, dr. Ivanov a comentat: „Dacă nu îngerăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru caută rezerve de hrană. Găsește un microorganism, o bacterie patogenă, o distruge și o recicleaza. Creierul apoi găsește o celulă mutată care produce energie suplimentară din materiale descompuse. Corpul derivă combustibil suplimentar din celulele anterior disfuncționale”.

„Dacă lua prânzul la 14 sau 15, 12 ore mai târziu, autofagia este activată. Astfel se curăță corpul nostru și pregătește combustibil pentru a doua zi. Dar procesul durează 12-16 ore în funcție de indivizi.” „Secreția de melatonină va fi mai mare dacă nu avem mâncare în intestine”.

Când postim, celulele corpului nostru se regenerează și se recuperează. Ca stil de viață, este ideal să luăm micul dejun dimineața, să luăm masa de la 14 sau 15 și apoi să nu mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi. Această rutină ar preveni multe boli. Djokovic este, de asemenea, cunoscut si pentru faptul că a urmat o dietă vegetariana în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *