Prima pagină » Actualitate » Novak Djokovic a câștigat primul meci cu autorităţile din Australia! Va ieși din carantina impusă de autorităţi

Novak Djokovic a câștigat primul meci cu autorităţile din Australia! Va ieși din carantina impusă de autorităţi

10 ian. 2022, 08:29,
BZI.ro, în Actualitate

Instanța a decis că Novak Djokovic va fi eliberat, după ce judecătorul a constatat nerezonabil modul în care oficialul de frontieră a luat decizia de anulare a vizei. Această decizie este un prim câștig pentru tenismen contra autoritățile din Australia.

Tenistul Novak Djokovic contestă anularea vizei sale australiane într-un caz care a atras atenția la nivel mondial. După o dimineață de argumente din partea avocaților lui Djokovic împotriva anulării vizei, avocații guvernamentali își petrec după-amiaza apărând decizia.

 

De ce este Australian Open atât de important pentru Djokovic?

Novak Djokovic a câștigat Australian Open un record de nouă ori în carieră, inclusiv ultimele trei ediții ale Melbourne Grand Slam. Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer au câștigat toți 20 de titluri de Grand Slam – cel mai mult dintre jucătorii masculini.

Djokovic a vorbit deseori despre dorința lui de a-și depăși cei doi mari rivali și de a trece clar ca cel mai decorat jucător masculin din toate timpurile. A ratat anul trecut numărul 21 de Grand Slam la US Open, unde a fost învins de Daniil Medvedev. Dar Melbourne s-a simțit întotdeauna ca locul cel mai probabil în care Djokovic va câștiga. Este cel mai de succes Slam al său și, fără îndoială, locul în care a simțit cel mai mult sprijin din partea mulțimii. Este posibil să se schimbe dacă va concura anul acesta.

Ce s-a întâmplat până acum în procesul lui Djokovic

Avocații lui Djokovic și-au finalizat declarațiile orale mai devreme în această dimineață. Avocatul său, Nicholas Wood, a susținut că Djokovic a îndeplinit toate cerințele necesare pentru a călători fără carantină și că oficialii de frontieră nu au dat o notificare valabilă cu privire la intenția guvernului de a revoca viza vedetei.

Reprezentanța guvernului australian, Christopher Tran, spune că recenta infecție cu Covid a lui Djokovic nu îl califică pentru o scutire de la regulile de intrare în călătorie și a negat că a existat vreo inechitate procedurală sau nerezonabilă implicată în decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *