Prima pagină » International » Noul vicepreşedinte al parlamentului din Slovacia a aruncat din biroul său drapelul UE şi a înlocuit portretul preşedintelui ţării cu cel al lui Che Guevara – VIDEO
Noul vicepreşedinte al parlamentului din Slovacia a aruncat din biroul său drapelul UE şi a înlocuit portretul preşedintelui ţării cu cel al lui Che Guevara - VIDEO

Noul vicepreşedinte al parlamentului din Slovacia a aruncat din biroul său drapelul UE şi a înlocuit portretul preşedintelui ţării cu cel al lui Che Guevara – VIDEO

07 nov. 2023, 11:08, 1 ,
în International

Unul dintre noii vicepreşedinţi ai parlamentului slovac, deputatul Smer Liubos Blaha, a scos steagul UE din biroul său şi a pus portretul preşedintei Zuzana Caputova într-un dulap din biroul său parlamentar.

Blaha a instalat în schimb pe perete portretul lui Che Guevara, o figură comunistă majoră în Revoluţia cubaneză din 1956-59, care a comis crime atroce împotriva opozanţilor regimului Castro.

El a împărtăşit aceste ajustări „minore” într-o înregistrare video pe Telegram. Videoclipul are deja zeci de mii de vizualizări.

 

Blaha, a cărui pagina de Facebook a fost anulată anul trecut pentru distribuirea de fake-news şi teorii ale conspiraţiei, a fost, de asemenea, obligat de instanţă anul trecut să nu mai răspândească minciuni despre preşedinta ţării, transmite cotidianul Slovak Spectator.

Ca răspuns la videoclipul lui Blaha, parlamentarii Mişcării Creştin-Democrate au decis să strângă semnături pentru a iniţia o dezbatere privind revocarea lui Blaha din funcţia de vicepreşedinte. Parlamentarii din Slovensko (form. OLaNO) vor susţine o sesiune specială în încercarea de a-l demite pe Blaha.

„El nu ar fi trebuit să devină niciodată vicepreşedinte al parlamentului”, a declarat fostul premier şi liderul Slovensko, Igor Matovici. „Este o ruşine pentru parlament că s-a întâmplat aşa”.

Comentarii
  • Pentru cine nu stie , intradevar in afara mitului eroului socialist Che Guevara a fost un criminal cu singe rece , atroce care chiar ucidea cu placere sate intregi de sustinatori ai regimului anterior , barbati ,femei , copii , oameni guvernamentali , etc !, ai ucidea cu mina lui , ai inpusca fara mila in cap desi unii plingeau cerind mila !, a fost un Pol Pot latin , un bolsevic rebel nemilos la fel ca Stalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *