Ligia Deca este noul ministru al Educației. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul chiar în ziua deschiderii noului an universitar 2022-2023. Ligia Deca a depus jurământul de învestitură, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni astăzi.
Ligia Deca a fost propusă luni, de conducerea PNL, la șefia Ministerului Educației, după demisia lui Sorin Cîmpeanu, în urma acuzațiilor că ar fi plagiat cursuri universitare.
„Am contribuit la realizarea proiectului și îmi doresc în continuare să duc la bun sfârșit ceea ce predecesorii mei au început în ceea ce înseamnă operaționalizarea proiectului România educată”, a declarat Ligia Deca după anunțul premierului Nicolae Ciucă privind desemnarea de PNL ca ministru al Educației.
„Vom operaționaliza România educată în literă și în spirit, în conformitate cu declarațiile președintelui din această dimineață”, a afirmat Ligia Deca după ce a fost întrebată de presă despre „toleranța zero la plagiat”, anunțată luni de Klaus Iohannis, cu ocazia deschiderii noului an universitar.
„În primul rând mulțumesc membrilor Biroului politic al Partidului Național liberal pentru încrederea cu care m-au învestit, pentru faptul că m-au nominalizat pentru funcția de ministru al Educației. De altfel, Partidul Național Liberal și-a asumat încă de la început proiectul România educată și-a asumat politic ducerea lui la bun sfârșit”, a mai spus Ligia Deca.
Ligia Deca: „Poziția România educată și a mea personală este că ne trebuie transparență maximă”
Ligia Deca a transmis că „România educată” include o diagnoză problemelor din educație. De asemenea, noul ministru susține că este nevoie de transparență maximă în tot ceea ce înseamnă lucrări academice realizate cu investiție publică, inclusiv lucrări de doctorat.
„O să ajung la Ministerul Educației după ce se vor fi finalizat procedurile voi vedea care au fost contribuțiile primite și voi comunica după aceea”.
„România educată include o diagnoză problemelor din educație după toți indicatorii de măsurare a performanței, fie că vorbim de echitate sau de performanță. Avem nevoie de o viziune, și România educată tocmai asta este.
Tocmai de aceea misiunea mea de a pune în operă viziunea România educată în cadrul legislativ, în programele și în tot ce înseamnă activitatea Ministerului vor face exact asta: vor încerca să răspundă la toate nevoile învățământului romanesc.
Poziția România educată și a mea personală este că ne trebuie transparență maximă în tot ceea ce înseamnă lucrări academice realizate cu investiție publică, inclusiv lucrări de doctorat”, a mai spus Ligia Deca în primele sale declarații după ce a fost desemnată de PNL ca viitor ministru al Educației.
Klaus Iohannis: „Doamna ministru, nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări, ci întregul guvern”
Președintele Klaus Iohannis a cerut, luni, la învestirea noului ministru al Educației, Ligia Daca, că proiectul România Educată trebuie să continue.
„Vă doresc mul succes și vă felicit pentru această poziție de ministru. Ne dăm seama cu toții că dacă vorbim despr educație suntem într-un moment foarte important.
Știu că România Educată va merge mai departe cu noi energii, cu susțineri din spațiul politic. Este un proiect de țară de care avem nevoie.
Doamna ministru, nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări, ci întregul guvern. Guvernul a declarat, prin vocea premierului Nicolae Ciucă, că va prelua legile educației, încât să fie prezentat Parlamentului un proiect elaborat”, a spus Klaus Iohannis
Asta, „consiliera:, va continua cu ..reformele lui iohanis – asta trebuie data afara !
Daca stia lumea cei- pute in cap, ar fi ales pe Dancila: nu ar fi facut atata rau.
Renunțați la școală online la uaic. Știu e comod să țineți cursurile in pijamale din moțul patului. Pe motiv că așa vor studenții că muncesc că etc. Nu mai vorbesc de seminarii și laboratoare și evaluări pe parcurs online .In realitate această generație a avut parte de izolare și de școală online 2ani jumate fără întrerupere. Le ajunge . Nu vă tăiați singur craca de sub tălpi. Uaic in online nu mai face nici cât un seral de pe timpul lui ceașcă .
Și nu arsacis a stabilit să se facă obligatoriu online la facultate . A stabilit să nu se depășească un Nr de ore. Nu că e obligatoriu în online. Documentele sunt publice. Nu mai mințiți studenții . E doar decizia profesorilor din comoditate
Vai de capul scolii cu asa o ministra. Mai bine-l punea pe Becali.