Prima pagină » National » Noul Guvern, instalat pe 23 decembrie și coaliția PSD – PNL ar putea continua
Noul Guvern, instalat pe 23 decembrie și coaliția PSD - PNL ar putea continua

Noul Guvern, instalat pe 23 decembrie și coaliția PSD – PNL ar putea continua

26 aug. 2024, 15:55, 1 ,
în National

Marcel Ciolacu a declarat, după prima ședință a noii conduceri a PSD, că își dorește ca noul Guvern să fie instalat pe 23 decembrie. Premierul a subliniat că, în opinia sa, singura coaliție viabilă de guvernare este cu PNL, evitând să răspundă comentariilor vicepreședintelui PNL, Adrian Cozma, care a cerut convocarea BPN pentru a discuta ieșirea din coaliție.

„Domnului Cozma nu o să-i răspund. Acest guvern va funcționa până la alegerile din decembrie. După data de 21 decembrie, România, cum e normal, va avea un nou Guvern. Din punctul meu de vedere, fiindcă e normal să faci o proiecție, fiindcă avem și buget de aprobat și eu mi-aș dori să aprobăm bugetul imediat după alegeri, cu actualul Guvern și cu actualul Parlament. Din punctul meu de vedere, pe data de 23 decembrie va fi învestit noul Guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat luni cum le răspunde colegilor de coaliție, cei care au spus că ar putea sau ar trebui PNL să iasă de la guvernare, în urma atacurilor sale și ale PSD.

El a continuat, explicând că, privind în perspectivă, nu vede altă coaliție de guvernare în afară de cea cu PNL, amintind de dificultățile guvernării anterioare exclusiv de dreapta, când miniștrii USR absentează de la muncă și portofoliile erau împărțite la întâmplare.

„Aduceți-vă aminte când aveam o guvernare de dreapta. Aduceți-vă aminte cum miniștrii USR nu veneau la serviciu, cum refuzau. Ce scandaluri erau. Cum s-a format acel Guvern. S-a tras din fes. Liderul PNL de atunci a spus că au pus portofoliile în fes și l-au tras. Eu cred că e o diferență imensă între actualul Guvern și Guvernul de dreapta”, a explicat președintele social-democraților.

Marcel Ciolacu a fost reconfirmat ca președinte al PSD

Social-democrații s-au reunit într-un congres special, organizat pentru a desemna candidatul PSD la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului și pentru a alege conducerea partidului. Premierul Marcel Ciolacu a fost reconfirmat în funcția de președinte al PSD și a fost desemnat candidatul partidului la alegerile prezidențiale. De asemenea, eurodeputatul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, a fost reconfirmat ca vicepreședinte la nivel național, responsabil de activitatea în Regiunea Nord-Est.

Ciolacu și-a format echipa de conducere cu doi prim-vicepreședinți: Sorin Grindeanu și Daniel Băluță. Europarlamentarul Mihai Tudose a fost ales președintele Consiliului Național al PSD, iar Paul Stănescu a rămas în funcția de secretar general.

Vicepreședinții echipei lui Ciolacu au fost desemnați astfel: Florin Jianu pentru domeniul Antreprenoriat, IMM-uri și Mediul de Afaceri, Lia Olguța Vasilescu pentru Muncă și Protecție Socială, Gheorghe Șoldan pentru Dezvoltare Regională și Locală, Gabriel Zetea pentru Administrație și Infrastructură. Vasile Dîncu, fostul președinte al Consiliului Național, a devenit vicepreședinte pentru Afaceri Europene. Victoria Stoiciu a fost aleasă vicepreședinte pentru relația cu ONG-urile și dialog social, Mihnea Costoiu pentru Educație, Elisabeta Lipă pentru Sport, Marian Neacșu pentru regiunea București-Ilfov, Dumitrița Glica pentru Centru, și Corneliu Ștefan pentru Sud. Ionuț Pucheanu, primarul din Galați, a fost ales vicepreședinte pentru Sud-Est, Claudiu Manda pentru Sud-Vest, iar Laurențiu Nistor pentru Vest. Emil Moldovan a devenit vicepreședinte pentru Nord-Vest, iar Dragoș Benea, eurodeputatul din Bacău, a fost ales vicepreședinte pentru Nord-Est.

Comentarii
  • Păi se poate cca în căcă-covrigarul meeeeeuuuu să nu existe și acoperiți covrigari de al țățățeanului covrigar de buzuzău nu nu moldoveni ci covrigari acoperiți înpuși de sufragerie la care a studiat liceul țățățeanul ciorrrrrdac–cum sa văzut ce covrigăreală a făcut cu pensiile populimi înpreună cu vulpița ciolacă cică una vulpiță bucura academiciana sufrageriei –ciuciuuuuu voturi tuciuriilor de buzău–ha ha ha ,ghinion de la urrrrrsula de birulexix–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *