Prima pagină » Coronavirus » Noul coronavirus, descoperit în înghețată. Autoritățile din China sunt în alertă

Noul coronavirus, descoperit în înghețată. Autoritățile din China sunt în alertă

17 ian. 2021, 11:16,
în Coronavirus

Autorităţile din China sunt în alertă după ce noul coronavirus a fost descoperit în înghețată. Până în acest moment specialiştii în sănătate spuneau că virusul nu se poate transmite prin alimente. Noua descoperire i-a şocat pe cercetători. Vacccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de China este eficient doar în proporţie de 50%.

Cum a fost posibil ca noul coronavirus să ajungă pe cel mai îndrăgit desert.

Motive de îngrijorare în ceea ce privește răspândirea noului coronavirus

Faptul că noul coronavirus a fost descoperit pe îngheţata i-a şocat pe cercetători. Acesta a fost detectat pe îndrăgitul deşert în mai multe loturi, în nordul Chinei. Imediat s-a dat alarma și au început cercetările în acest sens.

Toate persoanele care ar fi putut să intre în contact direct cu loturile contaminate de înghețată sunt în atenția autorităților chineze care își doresc să le testeze, iar toți angajații firmei au intrat deja în carantină și urmează să fie testați, în cazul a 700 dintre ei testul fiind negativ în momentul de față. Mai mult, toate produsele care aparțin firmei care a produs înghețata contaminată au fost sigilate și confiscate pentru a nu exista riscul de transmitere a virusului.

Potrivit primelor informaţii, înghețata a fost produsă cu ingrediente aduse din mai multe țări: lapte pudră importat din Noua Zeelandă și pudră de zer importată din Ucraina, potrivit digi24.ro .

Deși vestea s-a răspândit rapid și a creat panică, Dr. Stephen Griffin, virusolog la Universitatea din Leeds, este de părere că nu există motive serioase de îngrijorare și că ceea ce s-a întâmplat în nordul Chinei este doar un caz izolat, apărut cel mai probabil în urma contactului cu o singură persoană care ar fi fost infectată cu COVID-19.

Specialiștii sunt de părere că noul coronavirus a supraviețuit pe înghețata și pentru că aceasta este depozitată la o temperatură scăzută, dar și pentru că are în componența ei grăsimi.

Ar putea noul coronavirus să devină într-o zi o răceală obișnuită?

Oamenii de știință nu știu cum se va desfășura acel final, dar se pare că SARS-CoV-2 poate să nu dispară total, ci să devină în schimb un virus rece care circulă în mod obișnuit și care provoacă doar niște simptome ușoare.

Faptul ca noul coronavirus a fost descoperit pe înghețată in nordul Chinei a pus oamenii de stiinta pe jar. Un grup de cercetatori insa vin cu vesti bune.

Această cercetare, publicata pe 12 ianuarie în revista Science, se bazează pe analize ale altor coronavirusuri, dintre care majoritatea cauzează doar simptome ușoare la oameni. Există șase coronavirusuri care infectează oamenii: patru sunt coronavirusuri care sunt „endemice” sau circulă în mod regulat printre populațiile umane și cauzează răceala comună.

Celelalte două coronavirusuri – cele care cauzează sindromul respirator acut sever (SARS) și sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) – sunt mai mortale, deși primul a fost eliminat cu ani în urmă și cel din urmă a fost în mare măsură controlat şi izolat.

Pentru a-și susţine cercetarea, un grup de cercetători a analizat datele publicate anterior cu privire la cele patru coronavirusuri mai ușoare și au constatat că „imunitatea care blochează infecția scade rapid, dar imunitatea care reduce boala este de lungă durată”, au scris autorii în studiu. Cu alte cuvinte, oamenii se pot infecta din nou, dar rareori se îmbolnăvesc de forme severe, a declarat autorul principal, Jennie Lavine, de la Universitatea Emory din Atlanta.

„Reinfectarea este posibilă în decurs de un an, dar chiar dacă apare, simptomele sunt ușoare și virusul este eliminat din organism mai repede”, a spus Lavine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
07 ianuarie 2025
07 ianuarie 2025