Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Noua variantă de coronavirus descoperită în Japonia
Noua variantă de coronavirus descoperită în Japonia

Noua variantă de coronavirus descoperită în Japonia

11 ian. 2021, 19:19,
în Sanatate

Ministerul Sănătății din Japonia a anunțat că a identificat o nouă variantă de coronavirus după o examinare detaliată a patru călători care au sosit în țară din Brazilia. Călătorii au dat rezultate pozitive pentru această variantă în timp ce se aflau în carantină pe aeroportul Haneda din Tokyo. Unii dintre călători prezintă simptome. Unul dintre bărbați, in varsta de 40 de ani, s-a prezentat inițial ca asimptomatic, dar ulterior a fost internat în spital după apariția unor dificultăți de respirație, relatează Bloomberg.

Potrivit autorităților din Japonia, noua variantă aparține tulpinei B.1.1.248 și are 12 mutații. Una dintre aceste mutații este prezentă și în variantele recent identificate din Marea Britanie și Africa de Sud, ridicându-se îngrijorarea că noua variantă din Japonia ar putea fi, de asemenea, mai transmisibilă.

„În acest moment, nu există dovezi care să arate că noua variantă găsită la cei veniti din Brazilia are un nivel ridicat de infecțiozitate”, a declarat Takaji Wakita, șeful Institutului Național al Bolilor Infecțioase (NIID), într-un briefing al Ministerului Sănătății.

Noua variantă de coronavirus descoperită în Japonia

O investigație detaliată efectuată de NIID este în curs de desfășurare pentru a înțelege mutațiile descoperite și pentru a evalua cât de infecțioasă ar putea fi noua variantă și dacă vaccinurile actuale vor funcționa în continuare. Pe 7 ianuarie, primul ministru al Japoniei, Yoshihide Suga, a anunțat o stare de urgență de o lună la Tokyo din cauza înregistrării unor noi infecții în capitală.

„Situația a devenit din ce în ce mai tulburătoare la nivel național și avem un puternic sentiment de criză”, a spus premierul.

În prezent, Japonia a interzis temporar accesul cetățenilor străini din anumite țări și este în alertă maximă, cu verificări prealabile pe aeroporturi pentru oricine călătorește din motive de urgență în țară, din cauza temerilor că noua variantă s-ar putea răspândi rapid dacă se dovedește a fi mai transmisibilă. Acest lucru ar putea duce la măsuri mai stricte în țară, similare cu cele experimentate în prezent în Marea Britanie pentru a încerca să stopeze răspândirea.

Japonia a fost deja forțată să amâne Jocurile Olimpice care urmau să aibă loc la Tokyo în 2020. Un sondaj recent a constatat că aproximativ 80% dintre japonezi doresc ca jocurile să fie amanate sau chiar anulate din cauza creșterii uriașe a noilor infecții.

Majoritatea țărilor au început deja să iși imunizeze populațiile cu vaccinurile multiple COVID-19 aprobate. Totuși, aceste noi variante și modul în care acestea pot schimba cursul pandemiei în 2021 rămâne neclar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`