Prima pagină » Coronavirus » Noua tulpină a coronavirusului a suferit 17 mutaţii. Ce păţesc oamenii care o contractează
Noua tulpină a coronavirusului a suferit 17 mutaţii. Ce păţesc oamenii care o contractează

Noua tulpină a coronavirusului a suferit 17 mutaţii. Ce păţesc oamenii care o contractează

12 ian. 2021, 15:57,
BZI.ro, în Coronavirus

Anunţ terifiant făcut de specialişti. Se pare că noua tulpină a coronavirusului a suferit 17 mutaţii și este mult mai contagioasă. Nouă tulpină se transmite prin expulzarea picăturilor de salivă când o persoană infectată tuşeşte, strănuta sau vorbeşte şi atingerea unor suprafeţe contaminate cu picături.

Nouă variantă a coronavirusului este cunoscută sub numele de B.1.1.7.

Noua tulpină a coronavirusului a suferit 17 mutaţii

Noua tulpină care este mult mai contagioasă şi are 17 mutaţii a fost descoperită în Anglia şi s-a răspândit rapid în Londra. Potrivit expertului în boli infecţioase William Haseltine, citat de CNN, nouă variantă a coronavirusului este cunoscută sub numele de B.1.1.7.

”Una dintre mutaţii, spre exemplu, N501Y, face că proteina „cu ţepi” a virusului să se ataşeze mai strâns de receptorii ACE2 din organismul uman. Această mutaţie explică cel mai probabil de ce nouă variantă, detectată pentru prima dată în Marea Britanie, reprezintă deja peste 60% din cazurile noi de infectare din zona Londrei”, a spus William Haseltine.

Noua tulpină se transmite prin expulzarea picăturilor de salivă când o persoană infectată tuşeşte, strănuta sau vorbeşte şi atingerea unor suprafeţe contaminate cu picături. De asemenea, simptomele infectării cu nouă tulpina COVID-19 din Marea Britanie sunt identice cu simptomele infectării cu tulpina originală a noului coronavirus din Wuhan:

-cele mai frecvente simptome: febră, tuse seacă, oboseala

-simptome mai puţin frecvente: dureri de cap şi dureri musculare, durere în gât, diaree, conjunctivită, dureri de cap, pierderea gustului său a mirosului, o iritaţie la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini sau de la picioare

-simptome grave: dificultăţi de respiraţie sau dispnee, durere sau presiune toracică, incapacitatea de a vorbi sau de a se mişca.

Noua tulpină a coronavirusului a ajuns şi în România

Din păcate, nouă tulpina a ajuns şi în România pe 8 ianuarie. Potrivit DSP Giurgiu, femeia s-a prezentat, împreună cu copilul, la camera de gardă a UPU din cadrul Institutului Matei Balş, prezentând simptome uşoare. Au fost testate, au primit tratament şi au fost trimise acasă, iar o zi mai târziu, DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor, care confirmau infectarea cu noul coronavirus.

Potrivit soţului femeii, ea a avut simptomele unei răceli banale.

”Toată familia este bine, nu avem niciun fel de probleme cu starea de sănătate. A fost o simplă răceală şi atât. O banală răceală! Nu a avut gust, nu a avut miros. Am fost până în Crăciun la cumpărături, în supermarket… Sărbătorile le-am făcut acasă, şi de Crăciun şi de Revelion. Nu am ieşit din ţară, se poate verifica! Eu nu sunt bolnav şi nici copilul cel mare, nu am avut niciun simptom şi am ieşit negativi. Trăim toţi într-o casă”, a declarat bărbatul pentru Antena 3.

De spune Alexandru Rafila despre mutaţia periculoasă a coronavirusului

Reprezentantul României la OMS, deputatul PSD Alexandru Rafila, a explicat vineri la Antena 3, de ce este periculoasă mutaţia britanică a coronavirusului, depistată la o tânără din Giurgiu.

„Această nouă tulpină creşte cu 0,5 indicele de reproducere. Din cauza asta este îngrijorarea, pentru că transmisibilitatea este mai mare. Este cu cel puţin 40% mai transmisibila decât tulpina clasică. Se poate ajunge într-o situaţie ca sistemele medicale să fie depăşite şi să ducă la impunerea unor măsuri destul de dure, aşa cum vedem că se întâmplă în Marea Britanie”, a declarat Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *