Prima pagină » International » Nouă soldați și-au pierdut viața după ce două elicoptere s-au prăbușit în Kentucky
Nouă soldați și-au pierdut viața după ce două elicoptere s-au prăbușit în Kentucky

Nouă soldați și-au pierdut viața după ce două elicoptere s-au prăbușit în Kentucky

30 mart. 2023, 21:40,
în International

Nouă membri ai serviciului american au fost uciși după ce două elicoptere cu Divizia 101 Aeropurtată s-au prăbușit miercuri seara în sud-vestul Kentucky, au declarat oficialii. Nu au existat supraviețuitori.

Cele două elicoptere HH-60 Black Hawk s-au prăbușit în jurul orei 22.00. în comitatul Trigg, lângă granița cu Tennessee, au declarat oficialii de la Fort Campbell din apropiere, joi devreme. Ei luau parte „la o misiune de antrenament de rutină când a avut loc incidentul”, a declarat baza într-un comunicat pe Facebook.

Aeronava a căzut într-un câmp deschis

Elicopterele erau avioane de evacuare medicală și se crede că accidentul s-a întâmplat în timp ce zburau și nu în timpul unui exercițiu de evacuare medicală, Brig. Gen. John Lubas, comandantul adjunct al Diviziei 101 Aeropurtate, a declarat în timpul unei conferințe de presă de joi dimineață la Fort Campbell.

Aeronava a căzut într-un câmp deschis vizavi de o zonă rezidențială, așa că nu au fost raportate victime sau răni suplimentare, a spus el.

Black Hawks care s-a prăbușit au fost două din cele patru elicoptere care au luat parte la exercițiul de antrenament, potrivit purtătorului de cuvânt al Diviziei 101 Aeropurtate, sergentul de stat. Joshua Tverberg. Un elicopter se oprise pentru a alimenta, iar altul era înaintea celor doi care au căzut.

Numele decedaților nu vor fi făcute publice până când toate familiile lor nu vor fi anunțate, a spus Lubas.

„Vom face ceea ce facem întotdeauna”, a spus guvernatorul Kentucky Andy Beshear în timpul conferinței de presă, recunoscând familiile soldaților căzuți. „Vom ajuta aceste familii și vom fi alături de ele, nu doar în zilele, ci și în săptămânile, lunile și anii care vor urma.”

O echipă de investigații militare de la Fort Rucker din Alabama se va deplasa la locul accidentului și va cerceta cauza, a spus Lubas.

„Este o zi grea pentru armată”

Accidentul are loc la mai puțin de două luni după ce doi gardieni naționali din Tennessee au fost uciși când UH-60-ul lor Black Hawk s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament în Alabama.

În general, armata a înregistrat o medie de cinci decese pe an în accidente aviatice în timpul serviciului din anul fiscal 2018, potrivit Centrului de pregătire pentru luptă al armatei americane.

„Este o zi grea pentru armată”, a spus secretarul armatei Christine Wormuth, când a discutat despre accidentul de joi, în timpul unei audieri a Comisiei pentru serviciile armate din Senat. „Vă mulțumim pentru comentariile, gândurile și rugăciunile voastre pentru familiile soldaților noștri care au fost uciși în accident.”

„Sunt devastat să aflu despre accidentul de elicopter al armatei de peste Kentucky, care a implicat curajosul nostru 101st Airborne”, a declarat liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, din Kentucky, într-o declarație pe Twitter. „Echipa mea este în contact cu Armata și autoritățile de pe teren. Vă rugăm să vă rugați pentru membrii noștri de serviciu și pentru familiile lor pe măsură ce aflăm mai multe.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *