Prima pagină » Eveniment-Social » Nouă magistrați din Spania, Germania și Italia au efectuat un stagiu la sediul Curții de Apel Iași

Nouă magistrați din Spania, Germania și Italia au efectuat un stagiu la sediul Curții de Apel Iași

28 oct. 2024, 13:02,
în Eveniment-Social

În perioada 21 octombrie – 25 octombrie 2024, în cadrul programului de schimb de magistrați între statele europene intitulat „Programul de schimb al autorităților judiciare”, organizat de Institutul Național al Magistraturii în colaborare cu Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN), nouă magistrați din Spania, Germania și Italia au efectuat un stagiu la sediul Curții de Apel Iași.

Pe parcursul săptămânii petrecute la instanțele ieșene magistrații au asistat la ședințe de judecată și au participat la întâlniri și discuții de caz cu judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași, au vizitat Judecătoria Iași, programul stagiului cuprinzând şi o vizită la Serviciul Teritorial Iași al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

În decursul acestei perioade, magistrații europeni au avut posibilitatea de a se familiariza cu sistemul judiciar din România și, în egală măsură, și de a descoperi orașul Iași (prin vizite la Palatul Culturii, Biblioteca Universității Tehnice „Gh. Asachi”, Grădina Botanică).

Stagiul se înscrie în seria activităţilor derulate de Reţeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN) cu sprijinul autorităţilor judiciare din statele membre, pentru realizarea obiectivului de a construi un spaţiu de justiţie european autentic şi de a întări în acest fel înţelegerea, încrederea si cooperarea dintre judecătorii şi procurorii statelor membre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`