Prima pagină » Local » Noua grădinița din Bucium va avea o parcare de 647 de metri pătrați! Proiectul de hotărâre este pe masa consilierilor locali

Noua grădinița din Bucium va avea o parcare de 647 de metri pătrați! Proiectul de hotărâre este pe masa consilierilor locali

26 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

La grădinița din Bucium va fi realizată o cale de acces și o parcare de 647 de metri pătrați. Plenul Consiliului Local va aproba, la finalul săptămânii, proiectul de hotărâre

Vineri, 30 august 2024, aleșii Iașului se vor reuni pentru a supune votului și a aproba peste 30 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cel cu privire la amenajarea unei căi de acces și a unei parcări pentru grădinița din Bucium.

Noua grădiniță din Bucium va avea o parcare de 647 de metri pătrați. Proiectul așteaptă aprobarea Consiliului Local

Proiectul de hotărâre are ca obiectiv aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiție „Amenajare cale de acces și parcare pentru grădinița din zona Bucium”. Valoarea totală a investiției este de 3.206.381,51 de lei, fără TVA, adică 3.811.414,20 de lei, cu TVA inclus.

Potrivit informațiilor publicate, calea de acces va fi realizată din stradela Bârnova pe o lungime de 209 metri liniari, iar parcarea va avea o suprafață de 657 de metri pătrați.

„Proiectul propune amenajarea unei căi de acces și a unei parcări pentru grădinița din Bucium, pe teren aparținând domeniului public al Municipiului Iași. Amplasamentul studiat prin prezentul proiect este situat în intravilanul extins și extravilanul municipiului Iași, județul Iași, conform PUG Municipiul Iași, aprobat prin HCL nr. 163/09.08.1999. Arealul propus pentru amenajare cale de acces și parcare are o suprafață totală de teren de 2.261 mp. Imobilele sunt situate în zona de protecție a versanților, conform HCL nr. 127/2020, în zona II de servituți aeronautice, în zona de protecție a cercului de apă Vămășoaia, dar nu sunt înscrise în listă cuprinzând monumentele istorice din România și nu se află în zona de protecție a vreunui monument.

Accesul în parcare se va realiza din stradela Bârnova care, de asemenea, va fi amenajată, strada de categoria IV având o bandă de circulație”, se arată în Proiectul de hotărâre publicat.

În zonă se vor realiza și trotuare

Pentru asigurarea circulației pietonale în condiții de siguranță și confort, proiectul prevede și realizarea unor trotuare din beton cu o grosime de 15 centimetri, așezate pe un strat de nisip de cinci centimetri. „Trotuarele s-au proiectat în suprafață totală de 161,00 mp. Pentru stradela Bârnova, fiind cu o singură bandă de circulație, s-a prevăzut o platformă de întâlnire unde se vor refugia vehiculele, pentru a permite trecerea vehiculelor care circulă în sens opus. Platforma de întâlnire va avea aceeași structură rutieră ca cea a stradelei Bârnova”, se mai arată în documente.

Este important de știut că parcarea care va fi realizată va avea disponibile 30 de locuri de parcare. „Suprafața parcării va fi încadrată de borduri pe o lungime totală de 91 de metri. În funcție de spațiul disponibil pentru amplasarea acestor parcări, s-a stabilit numărul acestora, modul de orientare și racordările cu terenul din zonă. Astfel, se propune amenajarea unui număr de 30 de locuri de parcare, din care două locuri, pentru persoanele cu dizabilități. Marcarea locurilor destinate acestora se va face conform SR-1848-7. Accesul la parcare se va face pe drumul de acces ce va fi amenajat în cadrul acestui proiect, din stradela Bârnova, situat pe partea dreaptă a străzii, pe sensul de mers șoseaua Bucium – șoseaua Bârnova”, mai este precizat în proiectul de hotărâre.

La grădinița din Bucium va fi realizată o cale de acces și o parcare de 647 de metri pătrați cu 30 de locuri disponibile. Plenul Consiliului Local va aproba, la finalul săptămânii, proiectul de hotărâre.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *