Prima pagină » Local » Nouă firme se luptă pentru închirierea spațiilor de la Aeroportul Internațional din Iași! Nume sonore din domeniul HoReCa s-au înscris la licitație
Nouă firme se luptă pentru închirierea spațiilor de la Aeroportul Internațional din Iași! Nume sonore din domeniul HoReCa s-au înscris la licitație

Nouă firme se luptă pentru închirierea spațiilor de la Aeroportul Internațional din Iași! Nume sonore din domeniul HoReCa s-au înscris la licitație

27 iun. 2024, 16:41,
BZI.ro, în Local

Nouă firme au fost admise în lupta pentru închirierea spațiilor comerciale din terminalul T4 al Aeroportului Internațional din Iași

Conducerea Aeroportului Internațional Iași a publicat anunțul de inițiere a procedurii de închiriere a două spații, unul cu o suprafață de 121,53 metri pătrați și altul de 116,17 metri pătrați. Firmele interesate au timp să depună ofertele până la data de 21 iunie 2024.

Nouă firme se luptă pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional din Iași

Aeroport Internațional Iași organizează, în data de 3 iulie 2024, o licitație publică cu strigare în cadrul procedurii de închiriere a spațiilor comerciale pentru activități de alimentație publică, mai exact cafenea și fumoar. Licitația este împărțită în două loturi, iar primul se referă la închirierea unui spațiu de 121,53 metri pătrați pentru deschidere cafenea în incinta Terminalului T4, parter, în zona publică pe fluxul de plecări. În cadrul acestui lot două societăți au fost admise pentru participarea la licitație. Este vorba despre gigantul Lagardere Travel Retail care este prezent pe piața din România de aproape 30 de ani și se concentrează pe zonele de tranzit urban cum ar fi aeroporturi, gări, spitale, galerii comerciale și centre de afaceri. Firma operează o rețea de 300 de magazine, care acoperă segmentele News & Convenience, Travel Essentials, Gifts & Souvenirs și Foodservice, sub 6 branduri: Inmedio, Relay, 1Minute, HUB Convenience, So Coffee și Pizza La Mia Stazione. Numai anul trecut, Lagardere Travel Retail a înregistrat peste 40 de milioane de tranzacții în cele peste 300 de magazine.

Tot la lotul 1 s-a înscris și o altă firmă importantă. Este vorba despre Corsini Ristorante SRL, administrată de Andrei Zănceanu. Firma a câștigat și licitația organizată de către Aeroportul Internațional din Iași cu privire la închirierea spațiilor de vending situate pe fluxul de sosiri din cadrul aerogării ieșene, după o luptă crâncenă unde prețul chiriei a ajuns la un procent de 70 la sută din cifra de afaceri.

Nume controversate se luptă pentru închirierea spațiilor comerciale

În ceea ce privește al doilea lot care are ca obiectiv închirierea unui spațiu de 116,17 metri pătrați, din care cafeneaua va avea 46,63 metri pătrați, pentru fumoar se va aloca un spațiu de 14,74 metri pătrați, iar pentru spațiul de servire este pregătit un spațiu de 54,80 metri pătrați. În cadrul procedurii au fost declarate admise șapte firme.

Potrivit informațiilor publicate de conducerea aerogării ieșene firmele care au fost admise să participe la licitație sunt SC Relativ Impact SRL administrată de Sever Claudiu Oanea, patronul Hotelului Nemira din Slănic Moldova, Euro Market Junior SRL firmă controlată de Constantin Rădeanu, cel care deține și restaurantul La Castel.

În cadrul procedurii de licitație s-a înscris și afaceristul țepar Lucian Stoean cu firma Raldor Food SRL care este administrată în acte și de mama acestuia, Anica Băbuța. Afaceristul este cel care a refuzat să îi plătească fostei soții pensie alimentară declarând în fața instanței că nu are venituri. Asta în condițiile în care afaceristul construiește blocuri în  municipiul Iași, dar pe numele mamei. În toată afacerea, Anica Băbuță a devenit un personaj important, după ce Lucian Stoean a falimentat firma de distribuție Megadeth Impex SRL. Fiind urmărit de creditori, s-a consultat cu fosta soție și a făcut un inventar al bunurilor. Aveau în proprietate un teren de aproape 1.000 de metri pătrați pe strada Argeș, nr.25, din cartierul Alexandru cel Bun. Brusc, proprietatea a fost transferată pe numele Anicăi Băbuță.

Menționăm faptul că și la al doilea lot a fost admis gigantul Lagardere Travel Retail. Pentru acest an, compania intenționează să deschidă 35 de magazine noi, din care 15 vor fi sub brandul Inmedio. Trei dintre acestea au fost deja inaugurate în galeriile Kaufland din Zalău, Constanța și Vișeul de Sus. Alte două urmează să fie deschise în Argeș. De asemenea, numărul locurilor de muncă din aceste orașe va crește substanțial.

Pe lista publicată apare și firma Komorebi SRL, administrată de Constantin George Sava, Corsini Ristorante SRL și Caffeteria Capuccini SRL.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *