Prima pagină » Titlurile zilei » Noua declarație de avere a primarului Mihai Chirica. Edilul are exact aceleași bunuri ca anul trecut. Ce proprietăți dețin ceilalți șefi din administrația ieșeană (EXCLUSIV)
Noua declarație de avere a primarului Mihai Chirica. Edilul are exact aceleași bunuri ca anul trecut. Ce proprietăți dețin ceilalți șefi din administrația ieșeană (EXCLUSIV)

Noua declarație de avere a primarului Mihai Chirica. Edilul are exact aceleași bunuri ca anul trecut. Ce proprietăți dețin ceilalți șefi din administrația ieșeană (EXCLUSIV)

16 iun. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Primarul Mihai Chirica și-a prezentat declarația de avere pe anul 2020. Primarul municipiului Iași deține aceleași bunuri ca și anul precedent. Averea șefului din Primăria Iași nu a suferit modificări substanțiale. Mihai Chirica nu este singurul șef de instituție din Iași care și-a actualizat deja declarația de avere

Declarația de avere a primarului Mihai Chirica a fost făcută publică. Primarul municipiului Iași deține cam aceleași bunuri ca și anul precedent. Averea șefului din Primăria Iași arată că acesta nu a avut parte de modificări substanțiale, fiind aproape identică cu cea de anul trecut. Primarul Mihai Chirica deține trei terenuri în Bârnova și Neagra Șarului, dar și în municipiul Iași. Acestea au fost dobândite în anii 2004, 2005 și anul 2019. Primarul municipiului Iași deține un alt teren, dobândit în anul 2012, în suprafață de 305 metri pătrați, în municipiul Iași. Mihai Chirica mai are în proprietate 2 apartamente în municipiul Iași. Unul a fost dobândit în anul 2011, în suprafață de 70 metri pătrați, iar celălalt este al soției, din 2012, suprafața fiind de 72 metri pătrați.

De asemenea, primarul municipiului Iași a trecut în declarația de avere o casă de locuit din anul 2019, în suprafață de 120 metri pătrați, pe numele fiului. Primarul Iașului are două credite contractate la instituții bancare. Primarul Mihai Chirica a contractat un credit în 2015, scadent în anul 2021, în valoare de 20.000 euro. Mihai Chirica are și un acord de împrumut contractat în anul 2014 și scadent în anul 2021, în valoare de 112.500 lei.

Declarația de avere a primarului Mihai Chirica. Presiuni de șantaj din partea unor persoane la adresa șefului din primărie

În declarația de avere a primarului Mihai Chirica nu apar modificări față de anul precedent. Primarul Iașului a menționat că a fost supus la o serie de presiuni din partea unor persoane care au încercat să-l șantajeze și care au ieșit în spațiul public cu informații denaturate despre averea sa

„Mi-am publicat declarația de avere pe anul 2019 și nu există nicio diferență față de perioada anterioară. Toate bunurile și veniturile mele au fost permanent puse la dispoziția publicului. Referindu-mă la încercarea de a crea o adevărată telenovelă în legătura cu averea mea și a familiei mele, nu pot spune decât că a fost vorba de tentativa nereușită a unor șantajiști ce au dorit fie funcții, fie bani. Uneori, chiar acești șantajiști au plătit în stânga și în dreapta indivizi lipsiți de scrupule pentru a-mi denatura imaginea publică. Nu le-a reușit nici această încercare, fiindcă în afara bunurilor declarate nu mai dețin absolut nimic”, a menționat primarul Mihai Chirica.

Șeful din primărie a precizat și că nu a fost verificat de nicio instituție de anchetă în privința averii sale.

„Mai mult, nu există niciun fel de verificare a averii mele din partea vreunei instituții a statului: DNA, ANI, Parchet. Dintr-un motiv foarte simplu: am fost și voi rămâne un primar corect și transparent, deschis oricărui dialog!”, a adăugat primarul Mihai Chirica.

Bunurile șefilor din Primăria Iași. Declarația de avere a viceprimarului Radu Botez

Nici declarația de avere a viceprimarului Radu Botez nu a suferit modificări majore. Acesta deține cinci suprafețe de teren, din care trei în Iași și două în Vaslui. Este vorba de trei suprafețe intravilane în municipiul Iași și alte două terenuri agricole în comuna Costești din Vaslui. Viceprimarul a dobândit terenurile între 2001 și 2019. La fel ca declarația de avere a primarului Mihai Chirica, cea a viceprimarului Radu Botez nu a suferit modificări. Acesta are două case de locuit în municipiul Iași și un apartament în oraș. La capitolul autoturisme acesta deține un Porche Cayenne, un Audi și un Opel.

„Nu sunt mari modificări față de declarația de anul trecut. 99 la sută din ceea ce am declarat anul trecut se regăsește și în declarația de avere de acum. Sunt mici modificări la activele financiare și plasamente, însă și aici diferențele nu sunt mari. Nivelul salarial este același de anul trecut”, a spus viceprimarul Radu Botez.

Declarația de avere a prefectului Marian Grigoraș. Bunurile șefului din Casa Pătrată

Prefectul Marian Grigoraș și-a actualizat și el declarația de avere pe anul acesta. Marian Grigoraș nu deține niciun fel de teren, conform declarației de avere. Acesta deține două apartamente în municipiul Iași, unul dobândit în 2015, alături de soția sa, și unul în anul 2006. Prefectul Iașului deține și o cotă de 50 la sută dintr-o casă de locuit de la Podu Turcului, din județul Bacău. Acesta mai are și un autoturism marca Honda din anul 2017.

Prefectul Marian Grigoraș a vândut în vara lui 2019 un autoturism în valoare de 26.500 lei către o persoană fizică. Șeful Prefecturii Iași nu are niciun fel de active, însă are datorii de aproape 228 mii lei la trei bănci. Anul trecut, Marian Grigoraș a ridicat un venit de 44.669 lei de la Comisariatul Regional al Protecției Consumatorului, dar și 8.172 lei de la Prefectura Iași. Soția prefectului a ridicat 65.394 lei pe parcursul anului 2019. Marian Grigoraș a fost anul trecut și în Biroul Electoral Județean (BEJ), de unde a ridicat 11.520 lei.

Declarațiile de avere ale subprefecților județului Iași. Averi neschimbate pentru Marian Tuduran și Adina Gârjan

Subprefectul Marian Tuduran deține cinci suprafețe de teren dobândite între 1997 și anul 2018, acestea fiind cuprinse între 1.000 metri pătrați și 8.115 metri pătrați. De asemenea, acesta are o casă de locuit în Popricani din 1998 alături de soția sa. Subprefectul județului deține și spații comerciale de producție din 2008 în suprafață 522 metri pătrați. Marian Tuduran deține un autoturism Volkswagen Golf din 2001 și un Tiguan din 2015. Subprefectul județului Iași mai are datorii de 1.000 euro și aproape 100.000 lei. Anul trecut, acesta a avut un venit de 67.500 lei. Soția acestuia a avut de la Școala Popricani un venit de 41.273 lei. Pe lângă declarația de avere a primarului Mihai Chirica sau cea a prefectului Marian Grigoraș, și-a actualizat documentul și subprefectul Adina Gîrjan.

Noul subprefect Adina Gârjan deține un teren intravilan din 2018 în suprafață de 625 metri pătrați, dar și o casă de locuit din anul 2018, în suprafață de 216 metri pătrați. Subprefectul Adina Gîrjan deține active financiare în valoare de 50.000 lei. Aceasta are însă și datorii în valoare de aproape 50.000 lei. Anul trecut, din funcția de manager public pe care o deținea la Prefectura Iași, a ridicat un venit de 91.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`