Prima pagină » National » Nouă decizie privind soarta lui Vlad Pascu. Autorul tragediei din 2 Mai rămâne în arest preventiv
Nouă decizie privind soarta lui Vlad Pascu. Autorul tragediei din 2 Mai rămâne în arest preventiv

Nouă decizie privind soarta lui Vlad Pascu. Autorul tragediei din 2 Mai rămâne în arest preventiv

09 iul. 2024, 17:30, 1 ,
BZI.ro, în National

Judecătoria Mangalia a respins, marţi, cererea lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, solicitarea fiind considerată neîntemeiată, informează Agerpres.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de 48 de ore de la comunicare.

„Judecătoria Mangalia (…) respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Pascu Matei Vlad, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului”, se arată în soluţia judecătorilor.

Instanța a respins cererea de trimitere în arest la domiciliu

În octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19 august 2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis la acea dată procurorii.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Ultimul termen din procesul lui Vlad Pascu a avut loc pe 21 iunie, la capătul căruia instanța din Mangalia a dispus că viitorul termen a fost stabilit pentru 14 august, cu puțin timp înainte de comemorarea unui an de la tragedia în care Sebastian Olariu și Roberta Dragomir și-au pierdut viața.

Tot atunci, instanţa a dispus o expertiză medico-legală în cazul tinerilor răniţi în accident, urmând să se stabilească dacă doi dintre supravieţuitori au rămas cu infirmitate permanentă, ceea ce ar putea duce la schimbarea încadrării juridice şi la o majorare a pedepsei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
23 iulie 2024
23 iulie 2024