Prima pagină » Actualitate » Nouă decizie a procurorilor privind accidentul din Parcul Pantelimon! Tânărul de pe locul din dreapta al mașinii este acuzat de omor din culpă
Nouă decizie a procurorilor privind accidentul din Parcul Pantelimon! Tânărul de pe locul din dreapta al mașinii este acuzat de omor din culpă

Nouă decizie a procurorilor privind accidentul din Parcul Pantelimon! Tânărul de pe locul din dreapta al mașinii este acuzat de omor din culpă

11 sept. 2024, 17:20,
în Actualitate

Procurorii au extins investigația penală și asupra adolescentului implicat în accidentul din Parcul Pantelimon, în care un băiat de 9 ani și-a pierdut viața, iar sora lui, în vârstă de 7 ani, a suferit răni grave.

Tânărul este cercetat pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Tânărul de pe locul din dreapta al mașinii este acuzat de omor din culpă

Conform procurorilor, inculpatul adult a conștientizat că acțiunile sale puteau duce la moartea sau rănirea gravă a unor persoane, dar a sperat nejustificat că aceste consecințe nu vor avea loc.

„La data de 11.09.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus extinderea acțiunii penale față de un inculpat major, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În sarcina acestuia s-a reținut că la data de 28.07.2024, la ora 19.30, i-a încredințat autoturismul inculpatului minor, despre care cunoștea faptul că nu posedă permis de conducere și că se află sub influența protoxidului de azot, în vederea conducerii pe aleea de acces a parcării parcului Pantelimon, situată paralel cu șos. Gării Cățelu, din mun. București, sector 3, în proximitatea intrării în parc, într-o zonă circulată și de pietoni, după care, aflându-se pe scaunul din partea dreapta-față, l-a însoțit pe acesta în timp ce a condus autoturismul pe o distanță de cca. 145 de metri, cel din urmă pierzând controlul asupra direcției de mers și astfel lovindu-i pe cei doi minori, cu consecința decesului minorului în vârstă de 9 ani și a vătămării corporale grave a minorei de 7 ani”, potrivit unui comunicat de presă.

Cazul este investigat în continuare de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri și Brigada Rutieră.

Tragedia s-a petrecut pe 28 iulie, în jurul orei 19:30, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon din București. Cei doi copii se aflau pe trotinete, după o plimbare alături de mama lor. Înregistrările video de dinaintea accidentului surprind cum adolescenții de 18 și 16 ani fac schimb de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *