Prima pagină » National » Nou caz de sclavie în România! Victimele au fost racolate din gări și forțate să lucreze în condiții inumane

Nou caz de sclavie în România! Victimele au fost racolate din gări și forțate să lucreze în condiții inumane

16 oct. 2024, 12:00,
Simona Ciobanu în National

Miercuri dimineață, 16 octombrie, DIICOT a efectuat percheziții la o fermă de animale din județul Covasna, în cadrul unei investigații privind traficul de persoane. Ancheta vizează suspiciuni că șase persoane ar fi fost recrutate din gări și exploatate prin muncă. Trei suspecți urmează să fie audiați.

Conform Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, procurorii Biroului Teritorial Covasna, alături de polițiști din Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, au efectuat nouă percheziții domiciliare în județele Covasna și Brașov. Această acțiune face parte dintr-un dosar de trafic de persoane în formă continuată.

Investigațiile au dezvăluit că, între 2023 și octombrie 2024, trei suspecți cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, prin intermediul unor apropiați, au recrutat șase victime din gările din Brașov și București, profitând de vulnerabilitatea lor. Ulterior, acestea au fost exploatate prin muncă la ferma de animale a suspecților. Pentru a preveni fuga victimelor, acestea au fost supuse unor forme de constrângere fizică și psihologică, conform declarațiilor IPJ Covasna.

Audierile au loc la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Covasna, cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, Inspectoratului de Poliție Județean Covasna și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna.

DNA investighează corupția la Suceava și Spitalul Rădăuți

În aceeași zi, DNA a anunțat percheziții la 108 adrese din județul Suceava, inclusiv în trei instituții publice, în cadrul unei anchete de corupție care acoperă perioada 2023-2024.

Printre instituțiile vizate se numără Spitalul Municipal din Rădăuți, unde sunt investigate concursuri de angajare suspecte, potrivit presei locale. Surse judiciare au menționat că dosarul cuprinde și cazuri de mită oferită personalului medical de către pacienți.

De asemenea, percheziții au avut loc la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și Colegiul Tehnic Rădăuți. DNA a precizat că, la 16 octombrie 2024, au fost efectuate percheziții în 108 locații din județ, inclusiv la domiciliile unor persoane fizice și la sedii de firme private.

Această operațiune a beneficiat de suportul Direcției Generale Anticorupție și al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`