Prima pagină » Sport » Nota de plată pentru rezultatele din octombrie! România, echipa cu cel mare mare picaj în clasamentul FIFA
Nota de plată pentru rezultatele din octombrie! România, echipa cu cel mare mare picaj în clasamentul FIFA

Nota de plată pentru rezultatele din octombrie! România, echipa cu cel mare mare picaj în clasamentul FIFA

23 oct. 2020, 02:00,
în Sport

România a suferit trei înfrângeri la ultima acțiune, 1-2 cu Islanda, 0-4 cu Norvegia și 0-1 cu Austria, rezultate ce au dus la o scădere semnificativă în clasamentul FIFA.
După ultima actualizare, din 22 octombrie, România a ajuns pe locul 44 în clasamentul primelor reprezentative din fotbalul mondial, o scădere de 10 poziții față de precedenta ierarhie

România a scăzut 10 locuri în clasamentul FIFA

Mai mult, România este echipa națională cu cea mai mare scădere, față de ultimul clasament, publicat de FIFA după acțiunea din luna septembrie.
Cu 10 locuri în minus față de acum o lună, „tricolorii” conduc ierarhia compusă din echipele cu cel mai mare picaj, în cadrul căreia Andora este pe locul secund, aflându-se cu opt poziții mai jos față de clasamentul FIFA din septembrie, iar Bulgaria pe trei, cu -6.
În cadrul clasamentului alcăuit doar din echipele din Europa, care va conta în formarea urnelor pentru preliminariile Mondialului din Qatar, România este pe locul 25.
Naționala lui Mirel Rădoi va avea șansa să urce în clasamentul FIFA luna viitoare, când va disputa trei partide, un amical cu Belarus și ultimele două jocuri din grupa de Liga Națiunilor, cu Norvegia și Irlanda de Nord.

Mirel Rădoi, atac la antrenorii din Liga I?

Mirel Rădoi (39 de ani) admite că poate demisiona de la națională, după ultimele meciuri din Liga Națiunilor, de luna viitoare, dar și că poate continua.
Selecționerul naționalei României, care a vorbit și pe seama neconvocării lui Dennis Man, și-a asumat vina pentru rezultate, dar nu s-a sfiit să lase de înțeles că dă vina și pe antrenorii din Liga 1 pentru forma fizică a unora dintre jucători.
Mirel Rădoi, atac la tehnicienii din Liga 1. „Noi am avut un singur antrenament!”

„Dacă vom rămâne, trebuie să existe 13-14 jucători pentru Mondial. Au fost jucători care au venit sub nivelul lor fizic de la echipa de club. Noi am avut un singur antrenament înainte de meci. Am discutat cu Alibec foarte mult, prin atitudinea îi face și pe ceilalți atacanți să fie competitivi”, a spus Rădoi la Pro Sport Live.

Chestionat care mai este relația dintre Nicolae Dică, unul dintre antrenorii secunzi ai primei reprezentative, și Alibec, Rădoi a replicat:

„Dică și Alibec au fost certați, dar acum se înțeleg bine. S-au împăcat! Am și glumit cu ei pe tema asta”, a mai spus selecționerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *