Prima pagină » Titlurile zilei » Nora fostului senator PSD, Ioan Solcanu, vrea să modernizeze iluminatul public din comuna Mogoșești! La mijloc este vorba de peste 1.750.000 de lei
Nora fostului senator PSD, Ioan Solcanu, vrea să modernizeze iluminatul public din comuna Mogoșești! La mijloc este vorba de peste 1.750.000 de lei

Nora fostului senator PSD, Ioan Solcanu, vrea să modernizeze iluminatul public din comuna Mogoșești! La mijloc este vorba de peste 1.750.000 de lei

09 sept. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Ana-Maria Ciotîr, nora fostului senator PSD, Ioan Solcanu, vrea contractul de proiectare și execuția a lucrărilor de modernizare, a iluminatului stradal, din comuna Mogoșești, județul Iași

Primăria din comuna Mogoșești a publicat procedura de licitație, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în luna august 2024. Firmele interesate au avut posibilitatea să depună ofertele financiare până la data de 6 septembrie 2024.

Nora fostului senator PSD, Ioan Solcanu, vrea contractul de modernizare a iluminatului public, din comuna Mogoșești

Potrivit informațiilor publicate pe SEAP, două oferte financiare au fost depuse în cadrul procedurii de licitație, care are ca obiectiv „Modernizarea sistemului de iluminat stradal în Comuna Mogoșești, Județul Iași”. Una a fost depusă de firma Vodafone România, administrată de Achilleas Kanaris, în colaborare cu societatea Urbioled SRL, controlată de Ana Maria Ciotîr, iubita lui Bogdan Solcanu, fiul fostului senator PSD, Ioan Solcanu. Cuplul Solcanu – Ciotîr este cunoscut pentru contractele semnate cu statul, preponderent, în județul Iași.

Cea de-a doua ofertă financiară a fost depusă de Euro-Audit Service SRL, administrată de Alexandru Cârlig. Este important de știut că valoarea contractului este de 1.473.672,01 lei, fără TVA, adică 1.753.669,68 lei, cu TVA inclus.

Proiectul prevede înlocuirea corpurilor de iluminat actuale cu modele LED de 22 W, care sunt recunoscute pentru eficiența lor energetică superioară. Tehnologia LED va contribui semnificativ la reducerea consumului de energie, dar pentru a maximiza economiile și eficiența energetică, este esențială implementarea unui sistem de telegestiune.

„Sistemul de telegestiune va avea posibilitatea de a monitoriza consumul de energie şi va genera rapoarte care vor ajuta la verificarea economiei de energie produsă, va monitoriza starea echipamentului şi parametrii acestuia şi va avea posibilitatea de integrare ulterioară a altor corpuri, în aceeaşi platformă de operare. Durata medie de funcţionare a sistemului de iluminat public este de 4.150 de ore. Prin implementarea proiectului, se va avea în vedere ca iluminatul public să funcţioneze după un program prestabilit. În vederea eficientizării la maximum a sistemului de iluminat, se va regla sistemul pentru funcţionarea la maximum 40 la sută din timp, în parametrii de 100 la sută din capacitatea fluxului luminos, iar diferenţa de 60 la sută, din timpul de funcţionare, sistemul va funcţiona la minimum 50 la sută din intensitatea fluxului luminos”, se arată în caietul de sarcini.

Sistemul de iluminat va fi integrat în Cloud

Potrivit informațiilor prevăzute în documentele publicate, din cadrul procedurii de licitație, sistemul va funcționa conform unui program prestabilit, reglat astfel încât iluminatul să fie la 100 la sută din capacitatea fluxului luminos, timp de maximum 40 la sută din timp, iar în restul de 60 la sută din timp, la minimum 50 la sută din intensitatea fluxului. Acest program are scopul de a reduce consumul total de energie și de a îmbunătăți eficiența sistemului.

Prin utilizarea unui sistem de telegestiune, bazat pe protocoale deschise, Primăria Mogoșești va putea instala cu ușurință acest sistem, peste rețeaua de iluminat existentă. Acest lucru va reduce costurile energetice printr-o gestionare mai eficientă a orarelor de funcționare și a intensității luminoase. Sistemul va contribui, de asemenea, la scăderea costurilor de mentenanță printr-o mai bună organizare a intervențiilor și prin utilizarea mentenanței preventive, bazate pe rapoartele generate.

Sistemul de telegestiune va fi susținut de o aplicație software care rulează pe un server, în Cloud, sau într-un Data Center al beneficiarului. Aceasta va oferi instrumente avansate pentru analiza și raportarea defectelor, planificarea întreținerii, precum și backup-uri automate și proceduri de recuperare, pentru a asigura funcționarea optimă a sistemului.

Ana-Maria Ciotîr, nora fostului senator PSD, Ioan Solcanu, vrea contractul de proiectare și execuția lucrărilor de modernizare a iluminatului stradal, din comuna Mogoșești, județul Iași. Firma  Urbioled SRL a depus, alături de Vodafone România, oferta financiară, în cadrul procedurii de licitație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *