Prima pagină » Culinar » Noodles în stil coreean. Rețetă simpla cu varză și morcovi
Noodles în stil coreean. Rețetă simpla cu varză și morcovi

Noodles în stil coreean. Rețetă simpla cu varză și morcovi

21 nov. 2023, 14:40,
B, , h, , în Culinar

Acesta rețetă simplă de noodles cu varză și morcovi este ideală pentru o cină vegană sau de post de inspirație asiatică. Prepararea necesită doar câteva ingrediente pe care este posibil să le aveți deja la îndemână, și este absolut delicioasă și plină de savoare!

Rețetă simplă de noodles cu varză și morcov

Puteți folosi orice fel de noodles pentru această rețetă, și cu siguranță că rezultatul va fi la fel de gustos. Va fi la fel de bună si dacă utilizați noodles din grâu, din făină de orez sau chiar spaghete obișnuite. Vom folosi varza, morcovi și ceapă verde drept legume pentru a prepara această rețetă. Desigur, poți adăuga orice alte legume care îți plac! Alte opțiuni grozave sunt ardeiul gras, ciupercile, ceapa sau broccoli. Un mix de salată de varză ar funcționa bine și ar fi și prietenos cu bugetul!

Sosul de stir-fry este făcut cu tamari, sirop de arțar, oțet de orez, ulei de susan, semințe de susan rumenite, usturoi, ghimbir proaspăt și puțină apă. De asemenea, este necesar și puțin amidon de porumb pentru a ajuta la îngroșarea sosului.

Pentru prepararea rețetei de noodles aveți nevoie de 600 grame noodles gata fiert, 3-4 căni de varză tăiată fâșii subțiri, (aproximativ jumătate de varză de mărime medie), 2 căni de morcov tăiat fâșii subțiri, 1 mănunchi mare de ceapă verde tăiată subțire, semințe de susan prăjit și ceapă verde tăiată subțire pentru decor, după gust. Sosul este alcătuit din 1/2 cană de sos tamari sau de soia, 2 căței de usturoi rași, 1 linguriță ghimbir ras, 1 1/2 lingurițe ulei de susan prăjit, 1 1/2 lingurițe sirop de arțar, 1 1/2 lingurițe oțet de orez sau oțet alb, 1 lingură de semințe de susan prăjit, 1 1/2 lingurițe amidon de porumb.

Legumele trebuie să rămână crocante

Este mai ușor să începeți prin pregătirea sosului. Adăugați toate ingredientele pentru sos într-un bol mic și amestecați până când se combină foarte bine între ele. Lăsați-l deoparte până când va fi nevoie să-l folosiți. Dacă aveți noodles uscat care trebuie gătit, acum este momentul să îl fierbeți. După gătire, clătiti pastele cu apă rece și lasăti-le deoparte. Dacă pastele au fost fierte dinainte, atunci vor trebui reîncălzite în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 30 de secunde înainte de utilizare.

Tăiați fâșii subțiri varza, morcovii și ceapa verde. Încălziți o tigaie mare la foc mediu. Lăsați tigaia să se încingă destul de tare pentru ca legumele să sfârâie când sunt adăugate. Adăugați legumele, amestecați astfel încât toate legumele să fie acoperite de ulei, și lăsați-le să fiarbă timp de 2-3 minute, până se înmoaie ușor. După aceea, adăugați în tigaie noodles gătit și sosul din bol. Amestecați totul foarte bine și apoi lăsați la fiert până când sosul s-a îngroșat, pentru aproxiamtiv 5-10 minute. Puteți adăuga un pic de ceapă verde proaspăt tăiată și semințe de susan rumenite pentru decor.

Nu numai că această mâncare este delicioasă și sățioasă, dar este și foarte versatilă. O poți servi ca garnitură alături de cârnați proaspeți sau afumați, cotlete de porc, șuncă sau pui la rotisor. Dar poți adăuga și ingrediente în această rețetă de noodles simpli cu legume pentru a obține o masă mai consistentă. Puteți adăuga deasupra un ou prăjit, sau chiar puțin bacon și ceapă caramelizată pe care să le combinați în bol cu pastele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *