Prima pagină » Local » Noile tramvaie PESA vor intra în circuitul public! Călătorii vor putea circula cu acestea începând de pe 9 septembrie

Noile tramvaie PESA vor intra în circuitul public! Călătorii vor putea circula cu acestea începând de pe 9 septembrie

07 sept. 2021, 12:37,
în Local

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a afirmat într-o conferinţă de presă faptul că noile tramvaie PESA vor intra în circuitul public de pe data de 9 septembrie 2021.

Tramvaiele PESA sunt fabricate în Polonia, iar din aceste considerente, la evenimentul de inaugurare a acestora vă participa și Ambasadorul Poloniei în România, dar și reprezentanții companiei producătoare.

 

Tramvaiele PES vor ieși pe traseu începând cu data de 9 septembrie

Ieșenii vor putea circula cu noile tramvaie făcute de PESA de pe data de 9 septembrie 2021. Așadar, după o lungă așteptare cauzată de faptul că vatmanii au fost instruiți pentru a le folosi dar și de faptul că mai multe stații de tramvaie nu îndeplineau normele condițiile de deplasare a tramvaielor PESA:

„Modificarea peroanelor de acces pentru călători s-a făcut după ce primul model a ajuns în Iași. Tot ce a fost pe zona industrială s-a făcut deja adaptat în ultimul an de construcție. Totul – după modelul nou. Sunt circa 160 de peroane în municipiul Iași. Acum, construirea peroanelor este adaptată acestei soluții tehnologice, nu pentru cele destinate tramvaielor cu podea înaltă. Unde strada nu permite lărgirea, situația este cu totul alta”, a spus, în urmă cu ceva  timp, primarul Mihai Chirica.

Câte tramvaie PESA sunt la Iași

Șase dintre tramvaiele PESA destinate transportului public în municipiul Iași se află în depoul Companiei de Transport Public (CTP). În continuare se lucrează la modificarea peroanelor din municipiu ce nu corespund cu noile garnituri aduse din Polonia. În depoul CTP au ajuns 6 dintre cele 16 garnituri ce vor circula în municipiul Iași în baza contractului încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, contract derulat cu fonduri europene.

Garniturile PESA, aduse din Polonia, nu au putut fi scoase, la acea dată, la stradă pentru a prelua călătorii. Compania de Transport Public Iași nu obținuse toate avizele.

În mai multe zone din oraș, peroanele din stațiile Companiei de Transport Public (CTP) au fost lățite pentru a încăpea mai mulți călători. În plus, acestea au fost înălțate, bordurile fiind mai mari în stațiile apărute după modernizarea căii de rulare din cartierele Iașului. Încă de pe data de, 3 august 2021, inginerii CTP erau în stațiile de tramvai din zona Gării, unde măsurau de zor peroanele, pentru a vedea cum pot fi aduse la nivelul noilor mijloace de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *