Prima pagină » Local » Noile tarife în piețele din Iași! Taxe mai scumpe practicate de direcția unde șeful are salariul de 9.000 euro pe lună
Noile tarife în piețele din Iași! Taxe mai scumpe practicate de direcția unde șeful are salariul de 9.000 euro pe lună

Noile tarife în piețele din Iași! Taxe mai scumpe practicate de direcția unde șeful are salariul de 9.000 euro pe lună

24 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Vlad Rotaru în Local

Tarife mai mari în piețele din municipiul Iași. Societatea EcoPiața SA a decis să mărească tarifele practicate în piețele din municipiu, de la închirierea tarabelor, la accesul autovehiculelor. Între timp, investițiile în piețele din municipiul Iași lasă de dorit, iar salariul directorului Cristinel Stărică crește de la an la an.

Surpriză pentru comercianții care își vând produsele în piețele din municipiul Iași. Tarife mai mari în piețele din municipiul Iași. Societatea EcoPiața SA, cea care administrează piețele și bazarul din municipiul Iași, a cerut Consiliului Local Iași majorarea tarifelor pentru comercianți. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică, urmând a fi discutat în vara acestui an de plenul Consiliului Local al municipiului Iași. Tarifele vor fi majorate cu aproximativ 15-20 la sută.

Noi tarife în piețele din Iași! Explicațiile celor de la EcoPiața SA

Conducerea EcoPiața SA a arătat că tarifele nu au mai fost majorate de aproape 5 ani și că majorarea prețului la utilități impune creșterea prețurilor.

„Tarifele practicate în prezent de SC EcoPiața SA nu au mai fost majorate din luna septembrie 2017, ceea ce face ca acestea să nu reflecte costurile reale aferente serviciilor prestate. Creșterea prețurilor survenite la utilități (energie electrică, gaze naturale și apă-canal), la materiale de întreținere și curățenie, cât și la serviciile de salubrizare utilizate în activitatea curentă a societății, cât și a creșterii cheltuielilor salariale determinate de actualizările anuale ale salariului minim pe economie din perioada 2018-2022 au dus la această majorare”, se arată în proiectul de hotărâre.

Tarife mai mari practicate în piețele Iașului

Conform proiectului de hotărâre, tariful de utilizare a tarabei în piețele Alexandru cel Bun, Nicolina, Sudului (CUG), Hala Centrală, Independenței și Păcurari va fi de 30 lei pe zi de tarabă, față de 25 lei ca până acum. Tariful pentru utilizarea unei tarabe din Piața Dacia va fi de 24 lei pe zi față de 20 lei, ca până acum. Tariful pentru comercializarea florilor și a ouălor din frigetă va ajunge la 10 lei pe metru pătrat pe zi, față de 7 lei, cât este acum. Închirierea unei tarabe de lactate va ajunge la 35 lei pe zi, față de 30 de lei pe zi ca până în acest moment. EcoPiața SA a modificat și tarifele privind comercializarea și sacrificarea animalelor.

Tarife mai mari și la târgul de mașini

De asemenea, se vor modifica tarifele și la târgul de mașini. Astfel, la capitolul autoturisme se vor încasa 24 lei pe zi de mașină expusă pentru ziua de duminică și 12 lei de mașină pe zi de luni până sâmbătă. În anul 2017, tarifele erau de 20 lei pe zi duminica și 10 lei de luni până sâmbătă. Și tarifele de folosință a spațiilor comerciale care pot fi licitate – și care sunt situate în piețele Nicolina, Independenței, Alexandru cel Bun, Sudului (CUG), Hala Centrală – vor fi majorate de la 30 la 45 lei pe metru pătrat. Cele situate în incinta piețelor agroalimentare Dacia, Păcurari, la Târgul de Cherestea, dar și de la Târgul de mașini vor rămâne la 25 lei pe metru pătrat. În vreme ce tarifele vor crește, investițiile celor de la EcoPiața SA rămân extrem de mici. În tot acest timp, directorul Cristinel Stărică și-a făcut un salariu de aproape 9.000 de euro lunar.

Salarii de sute de mii de lei la EcoPiața SA pentru politrucii din conducere

Salariul uriaș al lui Cristinel Stărică nu este singurul care a fost majorat. Și cei din Consiliul de Administrație beneficiază de indemnizații mai mari. S-a ajuns ca salariile directorului Cristinel Stărică și a celor 5 persoane din Consiliul de Administrație sunt de 712.400 lei, în vreme ce investițiile nu depășesc 350.000 de lei. Bugetul EcoPiața SA a stârnit scandal în plenul Consiliului Local Iași. Proiectul privind noile tarife din piețele din Iași va fi ținut în dezbatere publică vreme de 30 de zile.

Comentarii
  • Da secăturică șia mărit utilitățile de manglire a cît mai mulți bani de la vînzători fără să facă performanță în piețele administrate–-de ce e protejat de chiricul pdnl-list–––anaful de ce nul vizitează pe secăturică––

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *